string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Open Dag groot succes.

Dinsdag 28 juli 2009 om 14:51

In de 240ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Open Dag, kijkt hij vooruit naar de start van de competitie en meldt hij de laatste stand van zaken omtrent de plaatsing van extra stoelen op de terrassen van de skyboxen.

“De Open Dag van afgelopen zondag was een groot succes. Dat mogen we concluderen op basis van het recordaantal bezoekers en de reacties van de mensen. Natuurlijk zijn er altijd zaken die voor verbetering vatbaar zijn, maar met de formule om ook op parkeerplaats P2 activiteiten te organiseren en een markt op de afgesloten Boumaboulevard te houden, denken wij goede keuzes te hebben gemaakt. De schatting is dat er tussen de 22.000 en 23.000 fans op de Open Dag zijn afgekomen, maar er zijn ook mensen die beweren dat het nóg drukker moet zijn geweest. Dat is natuurlijk een prachtig resultaat.”

Nieuwe leden
“Naast de wedstrijd van Oud FC Groningen tegen FC Groningen A1 en de spelerspresentatie onder de deskundige en spontane leiding van tv-presentator Wilfred Genee, willen we er nog twee zaken uitlichten. Tijdens de Open Dag hebben zich 151 nieuwe leden aangemeld voor de FC Groningen Junior Club en ook de nieuwe producten uit onze Fanshop bleken razend populair. Het assortiment is groter dan ooit en bijna alle producten zijn te vinden in een gloednieuwe, prachtige, full colour catalogus. De nieuwe merchandising valt duidelijk in de smaak bij onze fans en daar doen we het natuurlijk voor.”

“Vanaf deze plaats gaat grote waardering en dank uit naar alle medewerkers en vrijwilligers, die zich hebben ingespannen om van de Open Dag een succes te maken.”

Top-affiche
“De Open Dag was de opmaat naar de start van de competitie, zondag in een bomvolle Euroborg tegen Ajax. Dit is niet alleen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, het is natuurlijk een absoluut top-affiche in de eerste speelronde van de Eredivisie. We zijn heel nieuwsgierig hoe de competitiestart zal verlopen. Aangezien we ook weer een enorme toeloop verwachten in onze nieuw ingerichte Fanshop, willen wij supporters erop wijzen dat de winkel met fanartikelen op wedstrijddagen twee uur voor de aftrap al open is. Dus zondag kan men al vanaf 12.30 uur in de Fanshop terecht, om 13.00 uur gaat het stadion open.”

Persdag
“Donderdagmiddag hebben wij onze traditionele persdag en bij die gelegenheid zal de directie en management zaken als de begroting voor komend seizoen, de doelstellingen en andere beleidsmatige aangelegenheden bekend maken. De tekst die wij aan de pers presenteren, zal donderdagmiddag ook terug te lezen zijn op deze website. Daarnaast zal trainer Ron Jans zijn visie geven op de huidige selectie en dieper ingaan op de door de club geformuleerde sportieve doelstellingen.”

Jong FC Groningen
“Vanmiddag (dinsdag – red.) speelt Jong FC Groningen in Gasselte de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Om 15.00 uur wordt afgetrapt tegen Jong AZ.”
“Deze week worden de laatste nieuwe stoeltjes geplaatst op de uitgebreide terrassen van de skyboxen. De verkoop van deze extra zitplaatsen loopt uitstekend. Ook neemt nog wekelijks het aantal zakelijke relaties dat zich aan FC Groningen wil binden toe. In tijden van recessie willen bedrijven juist extra investeren in het netwerken om opdrachten binnen te halen. Sponsors realiseren zich dat FC Groningen hiervoor een ideaal zakelijk platform is.”

FC Groningen TV
“Zoals bekend start volgende week FC Groningen TV. Om 18.15 uur zal iedere woensdagavond via Eredivisie Live een programma van ongeveer 18 minuten worden uitgezonden, volledig over FC Groningen. In de eerste aflevering is onder meer een sfeerreportage over de Open Dag te zien, een terugblik op de persdag en ruime aandacht voor de eerste competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Ajax.”

Vragen
“Vorige week al riepen wij supporters op bijzondere, grappige of prangende vragen voor spelers, staf of iemand uit de organisatie van FC Groningen te mailen naar de redactie van FC Groningen TV. De persoon met de meest originele of boeiende vraag wordt uitgenodigd om die vraag voor de camera te komen stellen. De e-mail met de vraag kan gestuurd worden naar fcgroningentv@fcgroningen.nl. Uiteraard moeten naast de vraag ook de naam en contactgegevens worden vermeld.”

Jong Oranje
“Graag vestigen wij tot slot nog de aandacht op een interland in Euroborg. Op dinsdag 11 augustus speelt Jong Oranje tegen Jong Engeland. De kaartverkoop voor dit oefenduel in de aanloop naar de EK-kwalificatiereeks, die start in september, loopt inmiddels. De interland zal live worden uitgezonden door RTL7, maar deze wedstrijd is een mooie gelegenheid voor voetballiefhebbers om Euroborg te bezoeken. Uitgebreide informatie over de kaartverkoop vindt u elders op deze website.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’