string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Op zondag duidelijkheid over doorgaan derby.

Donderdag 17 december 2009 om 15:16

FC Groningen stelt alles in het werk de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag te laten doorgaan. Het veld in Euroborg wordt, indien nodig, zondagochtend sneeuwvrij gemaakt.

Een eventuele afgelasting zal dan ook niet eerder dan zondag aan het einde van de ochtend aan de orde zijn. Mensen kunnen op zondag de berichtgeving in de gaten te houden op deze website en/of via Teletekst. Tot die tijd zal FC Groningen alle denkbare maatregelen treffen om de derby van het noorden doorgang te laten vinden. De KNVB heeft al laten weten niet eerder dan zondag tot een eventuele afgelasting over te gaan.

Sneeuwlaag
Momenteel wordt het speelveld in Euroborg bedekt door een centimeters dikke sneeuwlaag. Hoewel er veldverwarming in het stadion ligt, kan de grote hoeveelheid sneeuw die valt niet worden verwerkt. Het kan zo zijn dat de veldverwarming de komende dagen de sneeuw verder laat dooien. Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, dan zullen zondagochtend vrijwilligers worden ingezet om de grasmat sneeuwvrij te maken.

Collecte
Het stadion zal zondag om 13.00 uur geopend worden voor de derby met sc Heerenveen. Rond de wedstrijd wordt er bij de ingangen van het stadion door twaalf personen van het Rode Kruis gecollecteerd voor Serious Request, de actie van Radio 3FM, ten behoeve van het Glazen Huis.

Voor en na de wedstrijd tegen Heerenveen vindt er bij de kassa’s bij Ingang 2 kaartverkoop plaats voor het bekerduel met NEC op woensdag 23 december in Euroborg. Per geldig legitimatiebewijs is één kaart van 10 euro te koop voor de bekerontmoeting, die om 20.00 uur begint.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’