string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Op weg naar afsluiting eerste competitiehelft’.

Dinsdag 13 december 2016 om 14:33

In de 609de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning tegen Roda JC Kerkrade, kijkt hij vooruit naar de laatste competitiewedstrijd van 2016 tegen Go Ahead Eagles en benoemt hij enkele activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen vrijdag tegen Roda JC Kerkrade een overtuigende overwinning geboekt. De 2-0 zege was slechts een magere afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen in het Noordlease Stadion. Met name in de tweede helft hebben we verzuimd de score verder te laten oplopen dan twee treffers.”
 
In vorm
“De ploeg steekt de laatste weken in een aardige vorm en de resultaten zijn er dan ook naar. Sinds de afgelopen speelronde zijn we weer terug, daar waar we vinden dat we horen te staan: in het linkerrijtje van de Eredivisie. Die plek kunnen we zondagmiddag in eigen huis bij het afsluiten van de eerste seizoenshelft voorlopig veiligstellen. Daarvoor hebben we een positief resultaat tegen Go Ahead Eagles nodig. De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2016 begint zondagmiddag in het Noordlease Stadion om 14.30 uur. Kaarten voor dit duel zijn zonder beperkingen eenvoudig en snel online aan te schaffen via deze website.”
 
Kampioensfeest van het Noorden
“Bij de afsluiting van de eerste seizoenshelft huldigen wij komende zondag de ‘Kampioenen van het Noorden’. Bij het thuisduel met Go Ahead Eagles worden twintig Onder-9 teams, die kampioen zijn geworden in hun najaarsreeks, in het zonnetje gezet. Bovendien worden de tien teams die zich als eerste voor het kampioensfeest hebben opgeven op een bijzondere manier gehuldigd, namelijk met een ereronde in het Noordlease Stadion.”
 
“De twintig partnerverenigingen, die de afgelopen drie seizoenen het meest hebben deelgenomen aan activiteiten georganiseerd vanuit het Amateurconvenant FC Groningen, hebben als eerste de mogelijkheid gekregen een O9-team aan te melden voor deze kampioensactie.”
 
Op proef
“Sinds gisteren (maandag – red.) hebben wij Kristjan Matosevic op proef. Dit is een 19-jarige Sloveense doelman, die onlangs zijn contract bij het Italiaanse Catania heeft laten ontbinden. Matosevic werd vorig seizoen nog verhuurd aan de Onder-19 ploeg van Lazio Roma. Hij zal deze week afwisselend trainen bij FC Groningen onder-19 en het team van Onder-23.”
 
Competitie-opzet
“De afgelopen weken zijn er diverse gespreksronden geweest over mogelijke veranderingen binnen het betaalde voetbal. Het centrale doel is te komen tot een competitieopzet in de Eredivisie, Jupiler League en KNVB-beker met meer onderlinge weerstand en meer spannende wedstrijden, die echt ergens om gaan. Daarbij zijn allerlei ideeën gelanceerd, die kunnen bijdragen betere kwaliteit, meer spanning en vollere stadions.”
 
“Morgenochtend (woensdag – red.) staat er bij de KNVB in Zeist een nieuwe gespreksronde op de agenda, waarbij manager technische zaken Peter Jeltema en ondergetekende FC Groningen zullen vertegenwoordigen.”
 
Kerstacties
“We zijn al een tijdje bezig met initiatieven waarbij we meer zichtbaar willen zijn in Stad en Ommeland. Aanstaande vrijdag en zaterdag staat er mede om deze reden naast het stadhuis aan de kant van Bakker Bart een splinternieuwe mobiele FanCorner. Als speciale kerstactie krijgt iemand die twee kaarten bij deze merchandisewagen koopt voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een mooie zwarte FC-muts cadeau.”
 
“Donderdagavond wordt van 18.00 uur tot 21.00 uur een speciale kerstkoopavond gehouden in de FanCorner bij het Noordlease Stadion. In de fanshop zijn die avond alle producten met twintig procent korting te koop. Dit geldt ook online en dan kan zelfs tot middernacht van dit kortingsvoordeel worden genoten. Een mooie gelegenheid voor groen-witte kerstinkopen!”
 
Kerstdiner
“Zaterdag zal er een bijzonder kerstdiner door de Supportersvereniging FC Groningen worden georganiseerd, waarbij ondergetekende hoogstpersoonlijk in de bediening zal werken. Vijftig mensen uit de Oosterparkwijk en aangrenzende wijken zullen in het Noordlease Stadion worden ontvangen en krijgen daarbij een rondleiding van onze managementleden. De avond is een initiatief van de Supportersvereniging in samenwerking met het Leger des Heils Groningen.”
 
“Een dag later brengt het gezelschap een bezoek aan FC Groningen-Go Ahead Eagles en zullen er drie containers op P3 staan om kleding in te zamelen. Een kledinginzameling container staat vanaf vrijdagmiddag tot zondagavond ook op het voorplein bij het stadion.”
 
Bijeenkomsten
“In verband met een kerstbijeenkomst van ons personeel zijn de kantoren van FC Groningen en de FanCorner morgenmiddag (woensdag – red.) vanaf 16.00 uur gesloten.”
 
“Vrijdagavond is de jaarlijkse vrijwilligersavond in het Fluks Hoes.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven