Oostenrijker Marth toegevoegd aan technische staf

19 juni 2020 / vandaag

FC Groningen heeft Sascha Marth toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. De 27-jarige Oostenrijker wordt assistent-trainer met specialisatie keepers en heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Trots van het Noorden. Met het aantrekken van Marth heeft FC Groningen de technische staf voor het seizoen 2020/2021 rond.

Sascha marth foto1

Marth heeft een verleden als keeperscoördinator bij de opleiding van Red Bull Salzburg. Daarnaast was hij keeperstrainer van diverse teams uit de opleiding van de Oostenrijkse topclub. Het afgelopen seizoen ging Marth zijn eerste buitenlandse avontuur aan en werd hij keeperstrainer bij het eerste elftal van de Kazachse club Kairat Almaty. In Groningen is Marth in de technische staf de opvolger van Bas Roorda, die naar PSV vertrekt en in Eindhoven de rol van teammanager gaat vervullen.
 
Leerlijn voor keepers
Sascha Marth wordt naast Adrie Poldervaart en Alfons Arts de derde assistent-trainer van hoofdtrainer Danny Buijs, met het specialisme keepers. Marth wordt verantwoordelijk voor de volledige leerlijn van keepers binnen FC Groningen en gaat tevens een belangrijke rol vertolken in het scoutingproces van doelverdedigers. Hij beschikt over zowel het hoogste keeperscoach-diploma Pro als UEFA A.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het toevoegen van Marth aan de technische staf van FC Groningen. “We waren op zoek naar een aanvulling binnen onze technische staf. Het uitgangspunt daarbij was iemand toe te voegen, die volledig onderdeel kan zijn van de staf als assistent-trainer met de specialisatie keepers.”
 
Intensief proces
Fledderus ging in de selectieprocedure zorgvuldig te werk en kwam uiteindelijk uit bij Marth. “We hebben in het voortraject opdrachten gegeven aan de kandidaten en op basis daarvan hebben wij uiteindelijk drie potentiële eindkandidaten geselecteerd. Die drie trainers hebben we een dag laten meelopen met onze technische staf, waarbij ze ook een praktijkopdracht kregen. Daarnaast hebben we die dag uitgebreide gesprekken met elkaar gevoerd. Dit intensieve proces heeft ertoe geleid dat wij voor Sascha hebben gekozen.”
 
“Sascha is jong, ambitieus en heeft in verschillende landen gewerkt waar hij waardevolle ervaringen heeft opgedaan. Hij had zich uitstekend verdiept in onze opdrachten en maakte een goede indruk in de gesprekken. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat Sascha onze technische staf komt versterken voor de komende twee seizoenen.”

Sascha marth
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws