string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ook valse start in Euroborg.

Zondag 19 augustus 2012 om 14:37

FC Groningen heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2012/2013 gelijkgespeeld tegen Willem II. Voor de pauze scoorde David Texeira de openingstreffer. Marc Höcher maakte vlak na de pauze 1-1. Dat was ook de eindstand.

In Euroborg lag het in de planning na de blessure van Oluwafemi Ajilore nu Michael de Leeuw op het middenveld op te stellen, nadat De Leeuw vorige week nog een schorsing uitzat. Afgelopen vrijdag liep de oud-Willem II’er op de training echter een enkelblessure op in duel met Maikel Kieftenbeld. Uitgerekend laatstgenoemde stond zondag wel aan de aftrap in Euroborg met de opdracht de nare smaak van vorige week weg te spoelen.
Kopbal
In de beginfase kwam FC Groningen beter voor de dag dan de promovendus uit Tilburg. Schoten van de voeten van Género Zeefuik, Leandro Bacuna en David Texeira en nogmaals Zeefuik waren een prooi voor doelman David Meul die in de 26ste minuut geen antwoord had op een bal van David Texeira die een voorzet van Mitchell Schet binnen kopte: 1-0.
Met die tussenstand lag het gevaar van de gelijkmaker van Willem II natuurlijk nog altijd op de loer, maar Groningen leek die 1-0 stand op zich prettig te vinden als ruststand. Ook niet vreemd, want die tussenstand in een duel in Euroborg leverde Groningen altijd minimaal één punt op en in het merendeel van de gevallen zelfs drie punten. Willem II-speler Marc Höcher loste in de extra tijd het eerste schot op doel, dat door Luciano werd gekeerd.
Hitte
Na de onderbreking leken twee totaal andere ploegen uit de kleedkamer te zijn gekomen. Willem II had de schroom van zich af geworpen en FC Groningen leek daardoor iets verrast. Opnieuw was het Höcher die voor gevaar zorgde en eerst al eens een waarschuwingsschot loste. In de derde minuut was het aanvoerder Hans Mulder die de bal op een presenteerblaadje legde voor Höcher die de 1-1 kon binnenschuiven.
Zo was FC Groningen weer terug bij af en flink wakker geschud in de hitte van Euroborg. Daarna brak een fase aan waarin Willem II gele kaarten over had voor het onderbrekend van diverse gevaarlijke uitbraken van de thuisclub. De Tilburgers kwamen die fase door en FC Groningen slaagde er onvoldoende in af te jagen bij de gasten.
Wisselingen
In de slotfase kwamen achtereenvolgens Suk Hyun-Jun, Tom Hiariej en Henk Bos in het veld voor respectievelijk Zeefuik, Kwakman en Schet. Het leverde al met al niet veel grote kansen op voor FC Groningen. Met ook lange man Virgil van Dijk als stormram naast Suk werd het pompen of verzuipen voor Willem II.
Tot en met de vijfde minuut van de extra tijd werd het pompen. Toen leek David Texeira de Brandanders alsnog kopje onder te drukken, maar het schot van de Uruguayaan vloog net langs de verkeerde kant van de rechterpaal. Zo bleef het 1-1, een teleurstelling voor FC Groningen dat wel van de achttiende naar de zeventiende plek op de ranglijst gaat. Höcher werd Man of the Match bij Eredivisie Live. David Texeira werd verkozen tot Essent Man of the Match en kreeg na afloop de bijbehorende bos bloemen. Komende zondag om 16.30 uur is PSV te gast in Euroborg.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Magnasco, Van Dijk, Sparv, Johansson; Kieftenbeld, Texeira, Kwakman (83’ Hiariej); Schet (90’ Bos), Zeefuik (73’ Suk), Bacuna.
Rest bank: Bizot, Kappelhof, Ivens, Keurntjes.
Opstelling Willem II
Meul; Van Buuren, Haastrup, Van der Rijt, Piqué (55’ Jallo); Misidjan, Mulder (73’ Peters), Haemhouts, Vossebelt, Höcher; Snijders (46’ Brands).
Rest bank: Christianen, Ippel, Guyt, Podevijn.
Toeschouwers: 20.448
Scores: 26’ Texeira (Schet) 1-0; 46’ Höcher (H. Mulder) 1-1.
Scheidsrechter: Janssen
Officials: Simons, Hoksbergen en Mulder
Gele kaarten: 35’ Piqué, 40’ Vossebelt, 46’ Johansson, 60’ Van der Rijt, 63’ Haastrup, 88’ Kieftenbeld, 90’ Misidjan.
Overige statistieken
Balbezit: 61%-39%
Schotel op doel: 11-3
Overtredingen: 20-17
Hoekschoppen: 8-2
Buitenspel: 3-3
Vrije trappen: 20-23

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’