string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Seizoenkaarthouders op alle tribunes kunnen gebruikmaken van FC Groningen App.

Woensdag 22 november 2023 om 15:00

FC Groningen startte eerder dit seizoen met een app waarmee seizoenkaarthouders toegang krijgen tot Euroborg bij thuiswedstrijden. Seizoenkaarthouders op alle publiekstribunes kunnen gebruikmaken van de FC Groningen App.

Met de FC Groningen App op de telefoon heeft de FC-supporter de seizoenkaart altijd snel binnen handbereik en kan de kaart gemakkelijk worden overgeheveld naar vrienden of familie.

Pilot
Het werken met het zogenaamd Identity Based Access (IBA) betreft momenteel een pilot van de KNVB waaraan FC Groningen en meerdere clubs in het betaalde voetbal meedoen. Tijdens deze pilot wordt gekeken of het digitale toegangsbewijs de toegangskaart kan gaan vervangen.

Digitale toegang
Digitale toegang via de FC Groningen App maakt toegang tot Euroborg gemakkelijker, gastvrijer en veiliger. De app werkt vooralsnog alleen voor seizoenkaarten, maar zal gedurende het seizoen ook worden ingezet voor losse toegangskaarten.

Uitleg
De FC Groningen App is te downloaden via Appstore of de PlayStore. Na het downloaden dient de supporter zich eenmalig te identificeren middels het scannen van een geldig identiteitsbewijs. Op deze wijze weet FC Groningen wie er daadwerkelijk in het stadion aanwezig is waardoor het beter de veiligheid van alle FC-supporters kan waarborgen. Bekijk hier de video en de veel gestelde vragen waarbij stapsgewijs wordt uitgelegd hoe de seizoenkaarthouder zich kan registreren en hoe de app werkt.

Privacy
De persoonsgegevens staan in een digitale kluis op de telefoon van de gebruiker en worden dus niet opgeslagen in een grote database. FC Groningen ontvangt enkel de gegevens waar jij vooraf toestemming voor hebt gegeven. De club mag deze gegevens niet ongevraagd delen met externe partijen of sponsors.

Hybride
In eerste instantie zal FC Groningen de app hybride gaan invoeren waardoor toegang tot het stadion zowel met de FC Groningen App als met de seizoenkaart mogelijk is. Een voordeel voor supporters is onder meer dat kaarten eenvoudig via de app kunnen worden toegewezen aan vrienden of familie. Deze persoon kan de kaart voor een desbetreffende wedstrijd op zijn of haar naam zetten. Een ander voordeel is, dat je het toegangsbewijs voor Euroborg altijd bij de hand hebt. Ook staat de app vol wedstrijdinformatie en clubnieuws.

Toewijzen
Voor ouders met kinderen die nog geen smartphone hebben, is het mogelijk een begeleiderskaart (companionticket) toe te voegen binnen de app. Supporters met meerdere seizoenkaarten kunnen één kaart op hun eigen naam registreren via de FC Groningen App en de overige kaart(en) per wedstrijd toewijzen aan andere app-gebruikers die deze voor een desbetreffende wedstrijd op hun naam kunnen zetten via de FC Groningen App.

Gerelateerd nieuws.

4 weken geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

1 maand geleden

Draag jij komend seizoen de kleuren van FCG? Verlengperiode seizoenkaarten begonnen

1 maand geleden

Jorg Schreuders Speler van het Jaar 2024