string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ook De Vos tekent contract.

Woensdag 22 juni 2016 om 16:14

Robbert de Vos heeft vanmiddag, woensdag 22 juni, zijn verbintenis met FC Groningen getekend. De middenvelder had eerder al met de Trots van het Noorden overeenstemming bereikt over een contract voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar.

De ondertekening in Euroborg vond plaats in het bijzijn van zijn vader, moeder en zus. FC Groningen was vertegenwoordigd door manager technische zaken Peter Jeltema, die een praatje hield voor de familie De Vos en zich daarbij richtte tot Robbert. “Een jaar geleden kwam je vanuit Rotterdam via Feyenoord naar Groningen. Het jaar is voorbij gevlogen. En er is daarin veel gebeurd! Je bent op eigen benen gaan staan en hebt stappen gemaakt. Je speelde je wedstrijden bij Jong FC Groningen en keek bij de trainingen altijd met een schuin oog naar het veld ernaast, waar de eerste selectie aan het werk was.”
Geduld
De Vos had de ambitie afgelopen seizoen zijn debuut te maken in het eerste elftal, net als zijn maatje en huisgenoot Oussama Idrissi. Jeltema daarover: “Je geduld werd op de proef gesteld. Je zat regelmatig bij de wedstrijdselectie, soms ook als negentiende man, maar je debuut maken lukte nog niet. Dat waren teleurstellingen en die moet je verwerken. Daarbij moet je altijd voor ogen houden dat je op de eerstvolgende training of in de eerstvolgende wedstrijd moet laten zien wat je kunt.”
Stappen gemaakt
De Vos erkende dat hij het niet altijd even gemakkelijk had in zijn eerste jaar. “Hard blijven werken is dan de boodschap. Dat heb ik gedaan en ik heb me ontwikkeld. Dat merkte ik toen ik in de weekenden waarin ik soms een dag vrij was niet meer naar huis ging, maar mijn rust hier thuis in Groningen pakte. Dat was goed.”
De ontwikkeling van De Vos resulteerde in een contract bij FC Groningen. “Dat heb je zelf verdiend”, hield Jeltema hem voor. “Ik ben er blij mee”, repliceerde de middenvelder. “En ik heb de ambitie de komende jaren hier in Groningen te voetballen, waarbij het doel is en blijft hier in dit stadion.”
Voorbereiding
De Vos sluit – net als Keziah Veendorp – in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij de eerste selectie. Hij wordt dus zondagmiddag in Haren verwacht als de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber voor het eerst zijn opwachting maakt op het trainingsveld van FC Groningen. De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen op Sportpark De Koepel is om 15.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren