string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onzekerheden voor uitduel met FC Utrecht.

Vrijdag 04 november 2022 om 13:00

FC Groningen kent in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht nog de nodige twijfelgevallen. Naast de langer geblesseerden Nordin Musampa, Liam van Gelderen en Tomas Suslov, zijn ook doelman Michael Verrips (schouderproblemen) en Paulos Abraham (spierklachten) niet beschikbaar voor de competitiewedstrijd in de Galgenwaard. Daarnaast zijn Radinio Balker en Laros Duarte twijfelgevallen. Hoofdtrainer Frank Wormuth heeft hierdoor de puzzel nog niet gelegd. De aftrap in Utrecht is zondagmiddag om 12.15 uur.

20221030EMMENGRONINGEN024

Nog altijd weet Frank Wormuth niet precies wat hij van de laatst gespeelde wedstrijd in Emmen moet vinden. De Duitse oefenmeester worstelt met zijn gevoelens over het 0-0 gelijkspel aan de Oude Meerdijk.
 
“Ik hink op twee gedachten: aan de ene kant houden we de nul en tonen de cijfers aan dat niet veel ploegen weten te winnen in Emmen, aan de andere kant hoop je een wedstrijd zoals tegen PSV te spelen en is het gevoel ook dat FC Groningen moet kunnen winnen in Emmen. Het grote verschil met het thuisduel met PSV is dat we in Emmen niet de ruimte kregen die we tegen PSV wel hadden. Dus ook dagen later weet ik nog altijd niet wat ik ervan moet vinden. Het is ook niet meer van belang, we moeten ons nu richten op Utrecht-uit.”

Dat doet de ploeg in de wetenschap dat het minimaal vijf spelers mist die er tegen FC Emmen ook niet bij waren. “Daarnaast heeft het harde kunstgras van Emmen voor knieklachten gezorgd bij Balker en Duarte,” vertelt Wormuth. “Het zal een race tegen de klok worden of zij fit genoeg zijn om te kunnen starten tegen FC Utrecht.”

Voorbeschouwing
FC Utrecht – FC Groningen in speelronde 13 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. De Trots van het Noorden wordt in Stadion Galgenwaard gesteund door 745 FC-supporters.

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie met FC Utrecht via onderstaande videoplayer. 

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren