string(9) "claudebot"

Ontknoping najaarscompetitie voor Opleiding.

Donderdag 15 december 2022 om 15:34

FC Groningen onder-21 en onder-18 maken nog een kleine kans op een titel of promotie. FC Groningen onder-16 heeft zich met een 1-1 gelijkspel tegen Alphense Boys afgelopen week veilig gespeeld in Divisie 3. Met nog één laatste speelronde te gaan is er dus nog genoeg om voor te spelen voor de teams uit de Opleiding.

Onder-21
Door een misstap van koploper PEC Zwolle afgelopen zaterdag ligt de strijd om de najaarstitel in de laatste speelronde van Divisie 1 toch weer een beetje open voor FC Groningen onder-21. Bij winst op De Graafschap komende zaterdag én puntverlies van PEC Zwolle tegen ADO in de laatste speelronde behaalt Onder-21 de najaarstitel, die waarschijnlijk recht geeft op een plek in de play-offs om promotie naar de Jack's League. Komende zaterdag is De Graafschap de tegenstander op Corpus. Bij de thuisploeg ontbreken Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani, Thom van Bergen en Jorg Schreuders, zij zijn op trainingskamp met de eerste selectie. Aftrap zaterdag op Corpus: 15.00 uur.

Onder-18
FC Groningen onder-18 kan zaterdag tegen NAC Breda promotie behalen naar Divisie 1. Daarbij is het echter wel afhankelijk van de huidige nummer 2 van de ranglijst, Sparta. Als de Rotterdammers verliezen, en FC Groningen wint, is promotie een feit. Zaterdag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in Breda.

Onder-16
De ploeg van trainer/coach/manager Björn Zwikker wist zich te handhaven in Divisie 3 door met 1-1 gelijk te spelen tegen Alphense Boys. Komende zaterdag wacht nog één duel, tegen VVV-Venlo. Aftrap op Corpus: 13.00 uur.

Onderbouw
FC Groningen onder-14 en onder-13 spelen komende zaterdag tegen FC Emmen. Onder-13 mag om 11.00 uur op het stadionveld van De Oude Meerdijk aantreden tegen de Drenten, terwijl Onder-14 de Emmenaren om 12.00 uur op Corpus ontvangt. FC Groningen onder-12 speelt geen competitiewedstrijd deze zaterdag.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus