string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ons Team: het speciale rugnummer 43 van Marvin Peersman.

Donderdag 18 april 2024 om 18:50

Marvin Peersman is één van de dragende krachten van het huidige FC Groningen. De Belgische verdediger kwam afgelopen zomer over vanuit Griekenland en is in korte tijd uitgegroeid tot publieksspeler in Euroborg. In ‘Ons Team’ vertelt de verdediger openhartig over zijn jeugd, gaat Peersman in op de race richting een plaats die recht geeft op promotie en gaat hij letterlijk racen op de kartbaan in Groningen.

Peersman voelt zich fijn in de stad waar de linkbenige verdediger nu bijna een volledig seizoen voetbalt. Thuis blijft echter Antwerpen. Hij groeit op in de Belgische stad vlak over de Nederlandse grens onder soms uitdagende omstandigheden. Peersman: “Het heeft me gevormd als persoon. Ik ben vrij arm opgegroeid, er was wel eten, maar geld was er niet in overvloed. Dan heb je de honger om bepaalde dingen wel te willen kunnen.”

Die honger heeft de 32-jarige stopper omgezet in drive. Felheid om het maximale uit zijn kunnen te halen. Het rugnummer 43 heeft een speciale betekenis voor hem. “Het is het huisnummer waar ik ben opgegroeid. Het helpt me iedere dag te herinneren waarom ik het doe en waarom ik hard wil werken.”

Peersman is vol in de race om de gestelde doelen met FC Groningen na te streven. Zaterdag komt de verdediger in eigen stadion een bekende club tegen. Eerder in zijn loopbaan speelde de Belg namelijk een periode voor SC Cambuur. “De focus is op dit moment volledig op Cambuur. Een belangrijke wedstrijd. Wij moeten blijven winnen om het doel te bereiken. Je weet dat het er nu echt om gaat, dat zijn de leukste wedstrijden die er zijn.”

Bekijk de nieuwste aflevering van Ons Team over Marvin Peersman via onderstaande videoplayer. De verdediger vertelt openhartig over zijn drive en gaat ondertussen de strijd op de kartbaan aan met teammanager Jos Hooiveld.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’