ONR prolongeert titel op FC Groningen G-Toernooi

9 oktober 2019 / vandaag

De zestiende editie van het FC Groningen G-Toernooi is vandaag, woensdag 9 oktober, succesvol verlopen. In een samenwerking tussen Stichting FC Groningen in de Maatschappij, de KNVB, Menzis en het Alfa-college streden tien teams om de felbegeerde wisselbokaal. VV ONR uit Roden kroonde zich net als vorig jaar als winnaar. Alle deelnemende teams kunnen terugkijken op een geslaagde voetbalmiddag.

opkomst

Het voetbalfeest vond deze editie voor het eerst sinds jaren plaats op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De spelers werkten zich met uitzicht op het TopsportZorgCentrum in het zweet. Net als andere jaren stond plezier en gezelligheid voorop en werd er, ondanks de vele regen, veel gelachen en lol gemaakt.   
 
De deelnemende verenigingen tijdens de zestiende editie van het FC Groningen G-Toernooi waren; De Brug, HS’88, Kids United, Kids United dames, Zuidhorn, ONR, Asser Boys, Gorecht, SJS en Cosis.

Elk team werd gecoacht en begeleid door spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Daarbij werden de teams ondersteund door studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen. ONR mocht aan het einde van de dag de prachtige wisselbokaal in ontvangst nemen. Kids United werd in de finale na verlenging verslagen. SJS, dat in de kruisfinales in de laatste seconden van de wedstrijd verloor van de uiteindelijke winnaars, werd derde.
 
Het team dat zich het beste aan de regels hield tijdens het FC Groningen G-Toernooi werd door maatschappelijk partner Menzis in het zonnetje gezet door middel van de Menzis Sportiviteitsprijs. Dit jaar was dat het damesteam van Kids United. 

sportiviteitsprijs
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws