string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ongeslagen serie in Dordrecht gestopt.

Vrijdag 02 februari 2024 om 22:16

FC Groningen heeft vrijdagavond (2 februari) een uitwedstrijd gespeeld tegen FC Dordrecht. Aan de Krommedijk werd voor het eerst na dertien duels een nederlaag geleden. De 1-0 ruststand in Zuid-Holland was ook de eindstand. FC Groningen heeft nu na 23 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 38 punten.

Hoofdtrainer Dick Lukkien stuurde de “vaste” formatie van de laatste weken het veld in voor de aftrap. Door het ontbreken van aanvoerder Leandro Bacuna verhuisde Marco Rente wederom naar de rechterflank en was er centraal achterin opnieuw een basisplaats voor Thijmen Blokzijl.

Eerste helft
FC Groningen begon ongewoon scherp aan de wedstrijd. De eerste balomwentelingen gingen bij groen-wit mis en er werd al snel totaal onnodig een hoekschop weggegeven. Die werd direct verzilverd door de thuisclub en zo stond de FC binnen vijf minuten op achterstand, 0-1.

Vanwege fakkels in het uitvak werd de wedstrijd daarna stilgelegd door arbiter Richard Martens. Nadat het duel was hervat, leek FC Groningen meer grip op de wedstrijd te krijgen en dwong het diverse corners af, zonder resultaat. Joey Pelupessy was nog dicht bij de gelijkmaker toen hij de keeper van Dordrecht in de korte hoek bijna wist te verrassen.

Tweede helft
Na de pauze had FC Groningen een overwicht en vooral veel hoekschoppen, maar in tegenstelling tot eerder stichtten deze standaard-situaties geen direct doelgevaar. Zo bleef de 1-0 lang op het bord staan omdat er in het voetballende gedeelte te veel mis ging aan Groningse zijde.

Eén van de goede aanvallen na 70 minuten spelen over de linkerkant kon niet worden afgerond door Romano Postema. In de laatste fase speelde FC Groningen alles-of-niets en dat laatste werd het.

Kwartfinale bekertoernooi
De eerstvolgende wedstrijd voor FC Groningen is de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi tegen Fortuna Sittard. Dit duel wordt volgende week donderdagavond (8 februari) gespeeld in Euroborg. De aftrap is om 20.00 uur.

Drie dagen later, zondag 11 februari, wordt de competitie voortgezet met een nieuwe thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Dit duel begint om 14.30 uur.

Voor beide duels zijn kaarten te koop via https://tickets.fcgroningen.nl/

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

4 weken geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen

1 maand geleden

Goede vrijdag voor FC Groningen in Den Haag