string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23 zaterdag thuis tegen ACV; debuut onder-12 in Twin Games.

Donderdag 14 september 2017 om 17:00

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag om 15.00 uur thuis tegen ACV. Een duel tussen de nummers vijf en negen van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. Onder-12 maakt om 10.30 uur zijn debuut in de Twin Games-competitie.

Afgelopen zaterdag, 9 september, pakte de onder-23 in Hendrik-Ido-Ambacht de eerste overwinning van het seizoen: 0-1. “Het was een echte teamprestatie. We hebben veel lef getoond,” aldus trainer Alfons Arts. “Het is een fysieke ploeg en ze hebben geïnvesteerd om de stap naar de Tweede Divisie te maken. Op één kans na hebben we geen uitgespeelde mogelijkheden weggegeven. Zelf hebben we veel gecreëerd en verzuimd al eerder te scoren.”

“Het enige doelpunt viel voor ons op een ideaal moment en met een combinatie door het midden van het veld. David Browne rondde af. Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest. Hiermee hebben we wel de standaard gezet voor de komende periode. Deze prestatie moeten we constant zien te leveren.”

Omschakeling
Te beginnen met aanstaande zaterdag tegen ACV. “Een tegenstander uit de regio, die net is gepromoveerd en echt als ploeg speelt. Met enkele ervaren jongens in de gelederen, die belangrijk zijn voor de ploeg. Ze hebben veel kwaliteit en spelen gegroepeerd. Vanuit de omschakeling zijn ze het gevaarlijkste. Vorige week hebben ze Harkemase Boys verslagen. Ze zijn de competitie goed gestart. Wij gaan zaterdag weer van onze eigen kracht uit.”

Thuisprogramma
10.30 uur: Onder-12 Twin Games vs Vitesse
12.30 uur: Onder-15 vs GA Eagles
12.45 uur: Onder-17 vs FC Emmen
15.00 uur: Onder-23 vs ACV

Uitprogramma
12.00 uur: Onder-13 bij Sparta Rotterdam (oefen)
14.30 uur: Onder-19 bij Willem II

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

7 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’