string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23-trainer Arts: ‘Verwacht een hoog tempo’.

Vrijdag 11 november 2016 om 08:15

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag in de dertiende speelronde van de Derde Divisie Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Almere City FC onder-23. Het duel tussen de beide Beloftenteams wordt gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn en begint om 15.00 uur. Toegang is gratis.

Wie naar de stand op de ranglijst kijkt, ziet Almere City in de gevarenzone staan met slechts 10 punten uit twaalf wedstrijden. De ploeg van trainer René Koster kreeg eerder dit seizoen één strafpunt wegens het overtreden van de dispensatieregels. FC Groningen staat tien plekken hoger in de Derde Divisie Zaterdag en staat zesde. Alfons Arts verzamelde 19 punten.

Het doelsaldo (-3) van de Flevolanders verraadt dat de ploeg mogelijk wat lager staat dan de kwaliteit van de selectie in zich herbergt. “Als ik de commentaren van hun trainer lees,” vertelt Groningen-trainer Arts, “dan weten ze elke weet een nodige dosis enthousiasme, strijd, beleving op de mat te leggen.”

Op eigen veld is Almere vier duels ongeslagen maar op vreemde bodem werd slechts één punt gepakt. “Afgelopen weekend kwamen ze thuis tegen Volendam in het laatste kwartier nog van een achterstand terug. Het is een voetballende, dynamische ploeg met dreiging voorin. Vorig seizoen hebben we de nodige moeite met ze gehad en ook in de voorbereiding hebben we tegen ze gespeeld.”

Waar de meeste tegenstanders in de Derde Divisie zich instellen op FC Groningen en vanuit een compacte organisatie spelen, verwacht Arts van Almere dat het vanuit de eigen visie en kracht zal voetballen. “Het zal een wedstrijd in hoog tempo worden, waarin mogelijk veel fouten zullen worden gemaakt. Voetballend zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. We zullen volle bak moeten gaan tot de laatste minuut en geconcentreerd blijven spelen. Ze zijn scherp en straffen fouten vaak meedogenloos af.”

Arts zal in het interlandweekeinde voornamelijk met zijn eigen Beloften-kern spelen, aangevuld met Stefan van der Lei en Desevio Payne van de A-selectie. Glenn Bijl keert na een fikse blessure mogelijk terug bij de achttien. Michael Breij is nog geblesseerd, net als de langdurig geblesseerden Mohammed Abdulkarim en Kasper Oldenburger.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard