Onder-21 start seizoen met winst op N.E.C..

Zaterdag 28 augustus 2021 om 17:28

FC Groningen onder-21 speelde zaterdag 28 augustus haar eerste competitieduel van het seizoen. De wedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn tegen N.E.C. eindigde in 2-1. Kian Slor werd de matchwinner met twee doelpunten.

De FC startte scherp met veel beweging richting het Nijmeegse doel. In de vierde minuut wisten de groen-witten het net al te vinden, de buitenspelregel hield de stand op 0-0.

Na bijna een kwartier spelen leidde een overtreding in eigen strafschopgebied tot de 0-1. De penalty was te hard in de linkeronderhoek voor keeper Jan de Boer. Vijftien minuten later werd de score gelijk getrokken door Kian Slor. Hij kon de lage voorzet van mede-aanvaller Alex Mortensen binnenglijden. Tien minuten voor rust lukte het aanvoerder Yannick Hettinga net niet om zijn team met een voorsprong de kleedkamers in te sturen. Zijn inzet werd gestopt door de keeper.

photo5859299457739372817

De jacht naar de voorsprong werd na rust succesvol doorgezet. Slor vond na tien minuten spelen de verre hoek en maakte zijn tweede van deze wedstrijd. Rond de zeventigste minuut landde de vrije trap van Tika de Jonge op de linkerpaal. Met een verschil van een doelpunt gaf N.E.C. niet op en zette druk op de ploeg van trainer Sander van Gessel. In de slotfase onderscheidde keeper Jan de Boer zich met het stoppen van een vrije trap en een ontzettend belangrijke redding in de blessuretijd. Zijn reflex hield de voorsprong overeind en bezorgde Onder-21 de overwinning.