Onder-19 pakt punt tegen Utrecht en blijft koploper.

Zaterdag 30 november 2019 om 17:39

FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht onder-19. Groningen stond bij rust op een 1-0 voorsprong door een treffer van Oussama El Azzouzi. De onder-17 verloor de thuiswedstrijd van AZ met 2-1 na een 1-0 voorsprong bij rust door een doelpunt van Jens Schraven.

JW2019112420072

In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht nam de onder-19 al na zeven minuten voor voorsprong door middenvelder Oussama El Azzouzi. Die marge van één kwam in de rest van de eerste helft niet in gevaar. In de tweede helft zorgden de gasten al voor iets meer dreiging en na ruim een uur spelen zorgde een van richting veranderd schot van een van de Utrecht-spelers voor een gelijke stand: 1-1.

Na tien wedstrijden is FC Groningen onder-19 nog altijd de ongeslagen koploper in de Eredivisie met 22 punten. Komende dinsdag, 3 december, is de thuiswedstrijd tegen Ajax de volgende wedstrijd voor de ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers. Het duel tussen de nummers 1 en 4 van de ranglijst begint om 19.00 uur.

Opstelling FC Groningen onder-19
Oscar Hooiveld, Ayoub Haddad, Leonel Miguel, Milan de Koe, Thomas Poll, Oskari Sallinen, Oussama El Azzouzi, Mohamed El Kharbachi (61’ Max Hamelink), Tomas Suslov, Giovanni Zwikstra (Joël van Kaam), Remco Balk (Kian Slor).
Rest bank: Thomas van Rotterdam, Joris Reiziger, Guus Beaumont, Yannick Hettinga.

Scores: 7’ Oussama El Azzouzi 1-0, 77’ 1-1.
Scheidsrechter: Brants

Onder-17
FC Groningen onder-17 kwam in de thuiswedstrijd tegen AZ op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jens Schraven. In de tweede helft kwamen de Alkmaarders op 1-1 door een benutte vrije trap. Ondanks een rode kaart aan de kant van AZ werd het nog 1-2 door een strafschop.
Met 10 punten uit tien wedstrijden staat de ploeg van trainers Paul Matthijs en Gibril Sankoh op de tiende plek van de ranglijst. Komende dinsdagmiddag, 3 december, om 16.30 uur wordt het restant van de wedstrijd FC Groningen onder-17 – PEC Zwolle onder-17 gespeeld. Het duel wordt in de 46ste minuut bij een 1-1 stand hervat.