Omnium gepresenteerd in TopsportZorgCentrum

4 september 2018

Onder de noemer Omnium starten zes organisaties een intensieve samenwerking op de tweede etage van het nieuwe TopsportZorgCentrum: Topdiëtisten, Inter-Psy, Lode Holding, Martini Ziekenhuis, MCZ en Schutrups Exloo. Het doel van deze samenwerking is de sportieve Noordeling met ambitie in bewegen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dinsdagochtend vond de officiële ondertekening van de samenwerking plaats.

Met de slogan ‘herstellen, presteren, fit zijn’ bieden de bedrijven in het Omnium een breed spectrum van diensten aan voor (top)sporters, (nog niet) bewegers en organisaties. Sportartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, podologen, psychologen en andere experts op het gebied van ‘life sciences’ zetten hun deskundigheid samen in en maken gebruik van de meest moderne technische faciliteiten.

Samenwerking
Dinsdagochtend, 4 september, vond de presentatie plaats in het TopsportZorgCentrum, waar de laatste hand wordt gelegd aan een sportieve omgeving. Daar werd ook de naam ‘Omnium’ onthuld, de titel waaronder de zes partijen samenwerken in het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Een uniek concept in het gebouw waarin zowel het eerste elftal als de gehele opleiding van FC Groningen dit najaar zijn intrek zullen nemen. Manager Topsport en Talentontwikkeling Gerard Kemkers van FC Groningen werkte zich samen met bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis flink in het zweet op twee fietsergometers in de toekomstige wachtruimte van het Omnium.

Presentaties
Algemeen directeur Hans Nijland van medebewoner FC Groningen deed de introductie en vertelde over de totstandkoming van het concept van het TopsportZorgCentrum, waarna projectleider Steven Hamstra van het Omnium een algemene presentatie gaf van het specifieke concept van het Omnium. Vervolgens werden de aanwezigen door middel van zes korte presentaties op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen binnen het unieke gebouw, dat op zaterdagmiddag 13 oktober officieel geopend zal worden door niemand minder dan Arjen Robben.

Drie pijlers
Het aanbod binnen het Omnium bestaat uit drie pijlers:
-Herstellen door sportmedisch aanbod: Fysieke en mentale begeleiding aan top- en breedtesporters met blessures die aan sporten en bewegen zijn gerelateerd.
-Presteren van (top)sporters met begeleiding: Begeleiding voor individuele sporters en sportteams die zich willen verbeteren.
-Fit zijn met sport- en beweegprogramma’s: Voor (niet-)bewegers die meer willen bewegen en organisaties die daar belang bij hebben (bedrijven, zorgverzekeraars, maatschappelijke organisaties).

180904EOB0869-logo

Laatste nieuws