string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Oldenbandringh operationeel directeur FC Groningen.

Donderdag 21 november 2019 om 16:01

Marc-Jan Oldenbandringh wordt per direct operationeel directeur bij FC Groningen. Hij is nu nog financieel manager bij de Trots van het Noorden. De in Delfzijl geboren 45-jarige inwoner van Siddeburen is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RuG) en al sinds 2006 verbonden aan de club.

Oldenbandringh begon bij FC Groningen als controller. In 2012 werd hij financieel manager en nu treedt Oldenbandringh dus als operationeel directeur toe tot de driehoofdige directie van FC Groningen, die onder leiding staat van algemeen directeur Wouter Gudde. Als operationeel directeur krijgt Oldenbandringh de verantwoordelijkheid over financiën/ICT, accommodaties en veiligheid.
 
Nieuwe organisatiestructuur
FC Groningen krijgt door de benoeming van een operationeel directeur een andere organisatiestructuur, die drie takken telt: voetbal, commercie en operationele zaken. Gudde wordt in de nieuwe organisatiestructuur eindverantwoordelijk voor de commerciële- en marketingactiviteiten van de club. Naast Gudde en Oldenbandringh is Mark-Jan Fledderus als technisch directeur het derde directielid van FC Groningen en als zodanig eindverantwoordelijk voor de gehele voetbaltechnische afdeling van de Trots van het Noorden.

organogram-aanpassingX3

Toelichting
Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen zegt over de aanstelling van Marc-Jan Oldenbandringh als operationeel directeur: “Marc-Jan is een vakman en al sinds 2006 in dienst bij de club. Hij kent de club door en door en is vooral een stille kracht achter de schermen geweest. Naast dat hij een financieel expert is, krijgt Marc-Jan nu nog meer verantwoordelijkheden binnen onze organisatie en we zijn er allemaal van overtuigd dat hij een directe versterking is voor het directieteam van de club. Wij zijn heel blij dat Marc-Jan als directielid samen met ons de mooie uitdagingen bij de club in de komende jaren wil aangaan.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’