string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Oefenduel ook live op YouTube clubkanaal.

Dinsdag 04 januari 2022 om 19:28

De eerste wedstrijd van FC Groningen in 2022, donderdagmiddag (6 januari), is ook live te zien op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden. De selectie van hoofdtrainer Danny Buijs oefent om 14.00 uur in Euroborg tegen SV Meppen. De Duitse club komt uit in 3. Bundesliga en neemt halverwege het seizoen de derde plaats op de ranglijst in. Het oefenduel is donderdag niet toegankelijk voor publiek, maar is na reacties van supporters niet alleen live te zien op DvhN.nl, maar nu dus ook op het officiële YouTube-kanaal van FC Groningen.

Aanvankelijk was er een overeenkomst gesloten met Mediahuis Noord over de live uitzending via het premium kanaal op DvhN.nl. Het moederbedrijf van het Dagblad van het Noorden beschikt over de technische middelen voor een kwalitatief hoogstaande registratie met meerdere camera’s en zou hiervoor de productiekosten op zich nemen. Als tegenprestatie voor de rechten voor deze oefenwedstrijd zou FC Groningen een ruime samenvatting ontvangen voor het YouTube-kanaal van de club.

Reacties
De club kreeg over deze deal de nodige reacties van supporters en heeft nu alsnog besloten de productiekosten voor het oefenduel met SV Meppen op zich te nemen. “We hebben een inschattingsfout gemaakt en in eerdere communicatie onvoldoende uitgelegd wat onze aanvankelijk beweegredenen waren”,  erkent algemeen directeur Wouter Gudde. “Er is behoefte om juist in deze tijd live wedstrijden vanuit huis te kunnen bekijken. Veel mensen hebben nog vakantie, maar vanwege de lockdown weinig alternatieven om zich te vermaken. Een voetbalwedstrijd van je favoriete club is dan een leuke optie, blijkt uit reacties van onze supporters. Daaraan willen wij gehoor geven door de productiekosten voor de oefenwedstrijd tegen SV Meppen op ons te nemen.”

FC Groningen is mediapartner Dagblad van het Noorden dankbaar voor het last minute meedenken en af te zien van het exclusiviteitsrecht, waardoor het na een financiële bijdrage van de Trots van het Noorden alsnog mogelijk is het oefenduel toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Samenvatting
Onveranderd zal FC Groningen later op de avond op het eigen YouTube-kanaal ook nog een ruime samenvatting uitzenden van het oefenduel, beschikbaar gesteld door Mediahuis Noord. Uiteraard zal op de social mediakanalen van de Trots van het Noorden rondom FC Groningen – SV Meppen eveneens verslag worden gedaan van de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Abonnees van het Dagblad van het Noorden hebben gratis toegang tot het online kanaal op DvhN.nl.

Irandust

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven