Oefenduel met Werder Bremen live te zien in Japan

26 juli 2018

FC Groningen oefent zondag (29 juli) in eigen stadion tegen SV Werder Bremen. De aftrap van het duel met de Bundesligaclub is om 14.30 uur. Seizoenkaarthouders voor het seizoen 2018/2019 hebben vrije toegang bij deze wedstrijd. Het eerste optreden voor eigen publiek onder leiding van de nieuwe trainer Danny Buijs wordt live uitgezonden in Japan.

SV Werder Bremen finishte afgelopen seizoen op de 11de plaats in de Duitse Bundesliga. Trainer is de pas 35-jarige Florian Kohfeldt. Hij is al sinds 2001 aan de club verbonden en doorliep vanaf 2006 de opleiding van Werder als jeugdtrainer.
De club uit Noord-Duitsland werd opgericht in 1899. Sinds de oprichting werd Werder Bremen vier keer kampioen van Duitsland, het meest recent in 2004. In 1992 wonnen de Noord-Duitsers de toenmalige Europa Cup II, een toernooi voor de bekerwinnaars uit Europese voetballanden. In totaal was de club uit Bremen zes keer Duits ‘Pokalsieger’, voor het laatst in 2009.
 
Japanner
Nieuw dit seizoen in de selectie van Werder Bremen is onder andere de Japanner Yuya Osako. Het is nog niet bekend of de WK-ganger zondag bij de wedstrijdselectie van Kohfeldt zit en of de aanvaller in Groningen dus zijn landgenoot Ritsu Doan zal treffen. Niettemin bestaat er in Azië veel belangstelling voor de verrichtingen van Japanse spelers in Europa en met name voor de nieuwe generatie voetballers onder wie Doan.
 
Speciaal voor de Japanse markt is zondag een live registratie van de wedstrijd beschikbaar. Het oefenduel van FC Groningen tegen Werder Bremen wordt in Japan live uitgezonden via DAZN (spreek uit: “Da Zone”), een live en on demand sports streaming platform.
 
Miljoenenpubliek
De exclusieve mediapartner voor deze wedstrijd is NTT Docomo’s ‘Dmenu’, dat ervoor zal zorgen dat ook de hoogtepunten van de wedstrijd voor een Japans miljoenenpubliek beschikbaar zullen zijn. NTT Docomo is de grootste telecomprovider in Japan met circa 76 miljoen abonnees.

Live in Japan

Laatste nieuws