string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Oefenduel met St. Pauli live te volgen via fcgroningen.tv’.

Dinsdag 29 augustus 2017 om 14:25

In de 645ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, kijkt hij vooruit naar het oefenduel van komende vrijdag met St. Pauli en gaat hij in de op de laatste dagen van het transferwindow.

“We hebben afgelopen zondag opnieuw een spectaculaire thuiswedstrijd gespeeld. Kwamen we op de openingsdag tegen sc Heerenveen na twee keer een achterstand verdiend terug tot een 3-3 gelijkspel, tegen FC Utrecht hebben we met kunst en vliegwerk een 2-0 voorsprong weten vast te houden en stapten we uiteindelijk met een zwaarbevochten 2-1 overwinning van het veld. Daarbij hadden we – onder het toeziend oog van Arjen Robben en zijn familie – het nodige geluk én Sergio Padt. Onze aanvoerder was de man van de wedstrijd en terecht kreeg hij voor zijn prestatie alle lof.”
 
Ultras
“Een niet te onderschatten factor in de eerste twee thuisduels van dit seizoen is de steun van ons publiek. Onder aanvoering van de nieuwe supportersgroepering Ultras Cruoninga is de sfeer in ons stadion duidelijk teruggekeerd. De speciale sfeeractie op de Tonny van Leeuwen Tribune bij de opkomst van de spelers was net als tegen Heerenveen prachtig. Vanaf de Noordtribune rollen de aanmoedigingen richting het veld en de supporters op de overige tribunes haken hierop in. De spelers pikken dit op.”
 
“Met de terugkeer van de sfeer in ons stadion komt wellicht ook de onoverwinnelijkheid in eigen huis weer terug. De laatste competitienederlaag voor eigen publiek dateert al weer van februari van dit jaar, toen we juist tegen FC Utrecht na rust een 2-0 voorsprong verspeelden.”
 
Interlandperiode
“In verband met een interlandperiode ligt de Eredivisie een week stil. Bij FC Groningen zijn de eerste selectiespelers Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Juninho Bacuna uitgevlogen om hun land te vertegenwoordigen. Ook de jeugdinternationals Lars Kramer, Tom van de Looi, Kolbeinn Finnsson en de Roemenen Antonio Manolache en Antonio Sefer van FC Groningen onder-23 zijn opgenomen in nationale selecties, net als onder-17 speler Oskari Sallinen uit Finland.”
 
“Het eerste elftal benut de interlandperiode voor een oefenduel met St. Pauli, komende vrijdag in het Ahe Stadion van Rotenburger SV in Rotenburg. De aftrap tegen de 2.Bundesligaclub is op vrijdagavond om 18.00 uur. In de voorverkoop zijn er voor FC Groningen-supporters driehonderd kaarten beschikbaar. Per seizoen- of clubcard kan via deze website maximaal één ticket van 13 euro worden gekocht. De oefenwedstrijd wordt live uitgezonden op ons online tv-kanaal: fcgroningen.tv.”
 
Transferwindow
“In Duitsland weten wij met welke selectie we de eerste seizoenshelft afwerken. Donderdag om middernacht sluit immers het transferwindow. Wil het doorgaans de laatste dagen op de transfermarkt nog wel eens hectisch zijn, dit jaar lijkt het rustig te blijven in het Noordlease Stadion. Met name Sergio Padt en Mimoun Mahi zijn de afgelopen weken gelinkt aan een mogelijke transfer, maar tot een concreet bod – wat voor ons mogelijk bespreekbaar was – is het niet gekomen.”
 
“Wij verwachten beiden er dan ook bij als we op zondag 10 september de Eredivisie hervatten met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.”
 
Peter Jeltema
“Dit zou betekenen dat technisch manager Peter Jeltema een rustige laatste week in zijn huidige functie tegemoet gaat. Zoals bekend, verlaat hij na 19 trouwe dienstjaren per 1 september FC Groningen. Peter Jeltema heeft enorme verdiensten voor de club gehad. Begonnen als trainer van FC Groningen D1 heeft hij daarna als hoofd opleiding samen met wijlen Martin Koeman onze opleiding op poten gezet. De huidige kwaliteit van onze opleiding is voor een zeer groot deel ook te danken aan zijn inspanningen.”
 
“Peter Jeltema volgde drie jaar geleden Henk Veldmate op als manager technische zaken. Peter Jeltema is altijd een zeer loyale werknemer geweest van de club en een echte FC-man. Volgende week dinsdag (5 september – red.) zullen wij bij een interne bijeenkomst afscheid van hem nemen. Wij wensen Peter Jeltema vanaf deze plaats alle succes toe in de toekomst.”
 
Vrouwen-interland
“Vorige week hebben wij vanaf deze plaats gemeld dat het Nederlands vrouwenelftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op dinsdag 24 oktober in het Noordlease Stadion speelt. Het wordt het eerste optreden van de populaire Oranje Leeuwinnen in eigen land, na hun onlangs behaalde EK-titel.”
 
“Wij krijgen al veel vragen over dit mooie affiche, maar wachten nog op de vaststelling van het aanvangstijdstip en informatie over de kaartverkoop van de KNVB. Zodra hierover meer details bekend zijn, zullen we deze uiteraard melden.”
 
Gesloten
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat de FanCorner en de kantoren van FC Groningen morgenmiddag (woensdag – red.) vanaf 13.00 uur gesloten zijn in verband met ons jaarlijkse personeelsuitje.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren