string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Oefenduel met Southampton in Noordlease Stadion’.

Dinsdag 21 juni 2016 om 12:04

In de 584ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen en kondigt hij een oefenduel met Southampton en de perspresentatie van Tom van Weert aan.

“Hoewel op het eindtoernooi van Euro 2016 in Frankrijk de poulefase nog moet worden afgerond, starten wij komende zondag alweer met de voorbereidingen op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Spelers en staf hebben hun vakantie er dan opzitten, terwijl de school- en zomervakanties voor de meeste mensen nog moeten aanbreken.”
Traditie
“Traditioneel houden wij onze eerste training van het nieuwe seizoen op Sportpark De Koepel in Haren. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het vervolg van de voorbereiding van de eerste selectie op het nieuwe voetbalseizoen echter niet in Haren plaatsvinden, maar op de eigen velden van Sportpark Corpus den Hoorn. Om die natuurgrasvelden de intensieve belasting van een voorbereidingsperiode te laten aankunnen, is er al weken geleden begonnen met het groot onderhoud ervan.”
“Wij houden dus wel de traditie van de laatste jaren in stand om de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen op zondagmiddag in Haren te laten plaatsvinden. Het wordt – na zijn presentatie – de eerste kennismaking op het veld met de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber en zijn deels nieuwe staf, waarin Marcel Groninger fulltime assistent is geworden en Peter Hoekstra de andere assistent-trainer is. Het aanvangstijdstip van de eerste training is zondag – net als in voorgaande jaren – om 15.00 uur. De centrale presentatie rondom de demonstratietraining wordt dit jaar verzorgd door stadionspeaker Jan Wildeman.”
Perspresentatie
“Vooralsnog zullen we zondag in Haren twee nieuwe spelers begroeten: Ruben Yttergard Jenssen en Tom van Weert. Die laatste zullen wij donderdagmiddag om 14.30 uur in Euroborg presenteren aan de pers, onze sponsorrelaties en medewerkers van de club. Op het moment dat wij de spits contracteerden, stond zijn vakantie gepland en waren we op dat moment niet meer in de gelegenheid hem in Groningen voor te stellen. We hebben toen aangekondigd Van Weert op een later moment te zullen presenteren en dat gaat dus komende donderdagmiddag gebeuren.”
Eerste wedstrijd
“Vanaf maandag 27 juni zullen de trainingen ter voorbereiding op het seizoen 2016/2017 dus worden voortgezet op Corpus den Hoorn. Traditiegetrouw is de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen tegen een regioteam van RWE Eemsmond. Dit jaar wordt dit duel gespeeld op vrijdag 1 juli in Zandeweer, aftrap 19.00 uur.”
“In het weekend daarop vertrekt de groep naar Zweden voor een oefenwedstrijd op maandag 4 juli in Stockholm tegen Djurgardens IF, de voormalige club van Essent Speler van het Jaar Simon Tibbling.”
Southampton
“Op zaterdag 30 juli is de laatste oefenwedstrijd van de voorbereidingscampagne op het nieuwe seizoen. Om 15.30 uur is dan Southampton de tegenstander in het Noordlease Stadion. Seizoenkaarthouders kunnen het weerzien met de voormalige spelers Dusan Tadic en Virgil van Dijk bijwonen voor 7 euro per kaart. In de vrije verkoop kosten tickets 14 euro. De kaartverkoop start vrijdag.”
“Een dag na het oefenduel met Southampton, zondag 31 juli, is van 13.00 uur tot 17.00 uur onze Open Dag en de week daarop gaat het nieuwe Eredivisie-seizoen van start.”
Competitieprogramma
“Gisteren (maandag – red.) heeft de KNVB het definitieve competitieschema voor het seizoen 2016/2017 bekend gemaakt. Het concept was al bekend en gisteren volgde de bevestiging dat de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen voor ons een thuiswedstrijd zal zijn tegen Feyenoord. De aftrap van dit prachtige en uitdagende affiche in het Noordlease Stadion is om 12.30 uur.”
“Ons volledige competitieschema van het Eredivisie-seizoen 2016/2017 is te vinden via onderstaande link.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam