string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

O.B.S De Eshoek wint finale gezondheidsquiz project Gezond Scoren!

Woensdag 23 november 2016 om 17:26

O.B.S De Eshoek heeft de finale van het maatschappelijke project ‘Gezond Scoren!’ gewonnen. De school uit Annen behaalde woensdagmiddag, 23 november, de meeste punten tijdens de afsluitende gezondheidsquiz van het project in Kinepolis Groningen. 

Het was voor de derde keer dat de finale van het project Gezond Scoren! in de bioscoop Kinepolis werd gehouden. Het is een gezondheidsproject voor basisscholen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om meer te bewegen en gezond te eten. Er deden dit jaar maar liefst 28 basisscholen uit ons verzorgingsgebied van de club mee, dit betekent 2.800 leerlingen.
 
Video
Medio september vond de kick-off plaats. Zes weken lang werden zes verschillende gezondheidsthema’s onder de aandacht gebracht bij kinderen uit groep vijf tot en met acht. Dit jaar waren de zes thema’s: Ontbijten, Groente en Fruit, Bewegen, Geluk, Water drinken en Slapen.
 
Ter introductie op ieder gezondheidsthema was er door FC Groningen een video opgenomen, die aan het begin van de week in de klas werd vertoond. In iedere video fungeerde een speler en/of trainer van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. Docenten konden naar eigen inzicht het thema van die week laten terugkomen in het bestaande lesprogramma.
 
Finalisten
De finalisten van dit jaar waren S.B.O De Zwaaikom uit Hoogezand, O.B.S De Eshoek uit Annen en C.B.S. De Wegwijzer in Groningen. Met Gezond Scoren! wil de Stichting FC Groningen in de Maatschappij met haar maatschappelijke partners bijdragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van de club.

gezond scoren winnaar

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren