string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Noodgedwongen wisseling in basisopstelling.

Vrijdag 24 oktober 2008 om 14:41

Zaterdagavond speelt FC Groningen om 19.45 uur thuis tegen Sparta Rotterdam. In verband met verkeershinder wordt geadviseerd zeer vroeg naar Euroborg te komen. Vanaf 18.15 uur is het stadion open. Bij de FC is Koen van de Laak door een kuitblessure niet inzetbaar.

Trainer Ron Jans kan ook nog altijd niet beschikken over de geblesseerden Evgeniy Levchenko en Tom Hiariej die kampen met spierblessures en Martijn Meerdink, die afgelopen week overigens wel weer is aangesloten bij de groep.
Afgelopen week had Ron Jans de groep pas op donderdag compleet. “In een wedstrijd van de Beloften hebben diverse spelers van de eerste selectie gespeeld. Dinsdag hebben we twee keer met een kleine groep getraind en woensdag was een vrije dag. Dus hadden we gisteren (donderdag – red.) bij de elf tegen elf pas voor het eerst de groep compleet. Vandaag hebben we voornamelijk op spelhervattingen getraind.”
Overigens is Gibril Sankoh nog een vraagteken. “Hij viel vanochtend met een enkelblessure uit en we kunnen morgen pas echt inschatten of hij inzetbaar is. Gonzalo Garcia is er gewoon weer bij. Hij zat in Amsterdam op de tribune omdat wij als staf vonden dat hij niet goed genoeg had getraind. Afgelopen maandag heeft hij een hele wedstrijd in de Beloften gespeeld en nu is hij er gewoon weer bij.”
Tegenstander
Sparta haalde vorige week tegen Utrecht de eerste overwinning van het seizoen. “Het was een draak van een wedstrijd,” aldus Ron Jans. “Als je in een moeilijke fase zit heeft een ploeg vaak één ding nodig om er weer bovenop te komen en dat zijn de punten. Wij hebben geen zin om toe te staan dat Sparta het gevoel heeft dat er in Euroborg wat te halen valt. Wij streven ernaar eenzelfde wedstrijd te spelen als thuis tegen ADO Den Haag. Die wedstrijd hadden we namelijk geheel onder controle.”
Trainer Foeke Booy verklaart in het programmaboekje de moeizame competitiestart: “Dat had z’n redenen. Bij de opening van het seizoen misten we zeven, acht spelers, van wie de meeste routiniers waren. Dat betekent dat je een jonge ploeg hebt en die kenmerkt zich door wisselvalligheid. Dat is inherent aan talentvolle spelers. Daar kan ik wel doorheen kijken. Ik laat me niet opjagen.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven