string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nog vijf hectische dagen’.

Dinsdag 28 april 2015 om 14:42

In de 526ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en kijkt hij verder vooral vooruit naar de KNVB-bekerfinale tegen PEC Zwolle, komende zondag in de Rotterdamse Kuip.

“We kenden afgelopen zondag tegen Feyenoord – exact een week voor de KNVB-bekerfinale – een uitstekende generale repetitie. We hadden in Euroborg de beste en meeste kansen, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De ploeg liet tegen Feyenoord zien – naast de bekerfinale – een hoge eindklassering op de ranglijst in de Eredivisie ook als een belangrijk doel te beschouwen. Wat dat betreft hadden we – zeker gezien de overige uitslagen van afgelopen weekeinde – met een overwinning zeer goede zaken kunnen doen, maar met de remise tegen Feyenoord hebben we het vasthouden van minimaal de achtste plek in de laatste twee speelronden van de Eredivisie in eigen hand.”
In de ban
“Hoewel alles en iedereen in en om de club al weken in de ban is van zondag 3 mei, kunnen ook spelers en staf zich nu volop focussen op de bekerfinale van zondag. Hoewel dit natuurlijk niet altijd even eenvoudig was, dienden zij zich tot aan de wedstrijd tegen Feyenoord met de prestaties in de competitie bezig te houden en dat hebben ze zeer professioneel gedaan. Deze week zal er – naast de berichtgeving over organisatorische zaken rondom de op stapel staande volksverhuizing vanuit Groningen richting De Kuip – ook veel media-aandacht zijn voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle.”
“RTV Noord besteedt deze hele week in diverse programma’s op radio en tv aandacht aan de bekerfinale. Zo zijn Erwin van de Looi en Maikel Kieftenbeld woensdag vanaf 17.30 uur te gast in het Radio Noord belprogramma ‘Altijd wat Anders’ en zit ondergetekende vrijdagmiddag op hetzelfde tijdstip in hetzelfde programma een half uur lang klaar voor vragen en opmerkingen van luisteraars over de bekerfinale. Direct daarop zal ik tevens te gast zijn in Noord Vandaag, het live nieuwsprogramma vanaf 18.00 uur op TV Noord.”
Persconferentie
“Naast een bijlage over FC Groningen en de bekerfinale in het Dagblad van het Noorden, zal donderdagmiddag in Zeist de traditionele persconferentie voorafgaande aan de bekerfinale worden gehouden. Op het KNVB-complex zullen de beide trainers Ron Jans en Erwin van de Looi én de aanvoerders Bram van Polen en Maikel Kieftenbeld voorbeschouwen op de finale van zondag.”
“Dat de banden tussen FC Groningen en PEC Zwolle goed zijn, bewijst een speciale programmagids, die is gemaakt door redacteuren van beide clubs. Supporters, die zondag per bus naar De Kuip reizen, ontvangen bij de opstapplaatsen een gezamenlijke productie met alle wetenswaardigheden rondom de bekerfinale.”
Uniek bewaarexemplaar
“De programmagids telt liefst honderd pagina’s met interviews, cijfers en feiten en foto’s van beide clubs. Zo komen onder anderen beide trainers, beide aanvoerders, Eric Botteghin en Joost Broerse over hun ‘oude liefde’ en Hans en Stef Nijland aan het woord over dé Wedstrijd van het Jaar. Heerlijk leesvoer voor onze supporters onderweg naar De Kuip en een prachtig en uniek bewaarexemplaar. Ook de supporters van PEC Zwolle ontvangen deze fullcolour gids, een uitgave van FC Groningen Media.”
Uitzwaaimoment
“Zoals gisteren (maandag – red.) reeds is gecommuniceerd, houden wij zaterdagmiddag rond de klok van 17.00 uur bij Euroborg een uitzwaaimoment voor supporters. Rond dit tijdstip vertrekt de spelersbus richting Rotterdam om zich in het Westland in alle rust voor te bereiden op de finale, van een dag later.”
“Hoewel spelers en staf voorstander waren van een openbare training met supporters in het stadion, is het om organisatorische en veiligheidsredenen helaas niet mogelijk dit te realiseren. Omdat wij heel goed begrijpen dat veel supporters de spelers een laatste steun in de rug willen geven op weg naar Rotterdam, hebben wij voor een uitzwaaimoment op de omloop bij Euroborg gekozen. Leden van de BoerenBox zullen de spelersbus daarbij de eerste honderden meters begeleiden op trekkers richting de ringweg van Groningen.”
Live uitzending
“Een dag later, op zondag 3 mei om 18.00 uur, is het dan eindelijk zover. FC Groningen gaat in de tweede bekerfinale in de geschiedenis van de club op jacht naar haar eerste grote prijs in de clubhistorie. RTV Noord zal de gehele dag voorbeschouwende uitzendingen verzorgen.”
“De bekerfinalewedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen wordt op zondag in een uitverkochte Kuip gespeeld. Supporters en voetballiefhebbers, die geen toegangskaart hebben weten te bemachtigen voor de eindstrijd, kunnen de bekerfinale live volgen via FOX Sports, dat al vanaf 16.00 uur met een zeer uitgebreide voorbeschouwing begint. Het open kanaal van FOX prikt vanaf 17.30 uur in bij de verslaggeving van FOX Sports. Vanaf een half uur voor de aftrap is de bekerfinale dus in heel Nederland voor iedereen live op tv te volgen.”
Berichtgeving
“Tot en met zondag zullen wij deze week uiteraard nog regelmatig met berichtgeving komen over bijvoorbeeld de procedure bij de instapplaatsen en een mogelijke huldiging bij bekerwinst. Vandaag (dinsdag – red.) hebben wij reeds beschreven wat er voor de wedstrijd binnen de stadionhekken van De Kuip voor onze supporters te doen is op het FC Groningen Supportersplein.”
“In de tussentijd zijn heel veel vragen, die leven onder onze achterban, terug te vinden op onze speciale webpagina www.fcgroningen.nl/bekerfinale. Daar staan – naast de uitgebreide informatie en berichtgeving tot nu toe – onder meer de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom de eindstrijd op zondag 3 mei.”
Aftellen
“Kortom: het is aftellen geblazen. Nog vijf hectische dagen en dan is het finaledag. We kijken er met elkaar ongelooflijk naar uit! Wij ondersteunen daarbij de oproep van het Supporterscollectief om deze week Stad en Ommeland zoveel mogelijk in de groen-witte kleuren te hullen.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’