string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nog maar 475 plekken voor FC Utrecht beschikbaar.

Dinsdag 27 juli 2021 om 11:10

Deze week vallen bij de seizoenkaarthouders 2021/2022 de nieuwe seizoenkaarten op de mat. FC Groningen stelt alles in het werk om alle seizoenkaarthouders toegang te bieden bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Momenteel mag de Trots van het Noorden werken met 2/3 stadionbezetting. Dit betekent dat er op dit moment in totaal nog maar 475 kaarten beschikbaar zijn voor het eerste thuisduel van FC Groningen met FC Utrecht.

Om vakantiegangers en late beslissers nog de kans te bieden een seizoenkaart aan te schaffen – zodat ook zij verzekerd zijn van een plek bij het begin van de competitie – start FC Groningen nog niet met de losse kaartverkoop voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, op zaterdag 21 augustus tegen FC Utrecht. Onder normale omstandigheden zou die vrije verkoop vandaag, dinsdag 27 juli, beginnen.

Uitstel
FC Groningen stelt de losse kaartverkoop voor het eerste Eredivisieduel in het seizoen 2021/2022 in Euroborg uit omdat het anders mogelijk niet alle seizoenkaarthouders een plek kan bieden bij de seizoensopening voor eigen publiek tegen FC Utrecht. De Trots van het Noorden wil de seizoenkaarthouders zo optimaal mogelijk faciliteren en teleurstellingen voorkomen. Ervaringen uit het verleden leren dat de club na de zomervakanties en vlak voor aanvang van de nieuwe competitie nog seizoenkaarten verkoopt. De capaciteit bij 2/3 bezetting loopt door de reeds verkochte seizoenkaarten echter richting de grens. Er zijn nu nog maar 475 plaatsen beschikbaar. Supporters die voornemens zijn nog een seizoenkaart te kopen – of dit overwegen – wordt opgeroepen deze zo snel mogelijk aan te schaffen, voordat de vrije verkoop start, zodat zij zeker zijn van een plek bij de competitiestart in Euroborg.

20200913FCGroningenPSV100

Nieuwe coronarichtlijnen
De huidige coronamaatregelen lopen tot en met vrijdag 13 augustus. Zodra de nieuwe coronarichtlijnen zijn aangekondigd en FC Groningen bij wedstrijden minimaal 2/3 deel van het stadion mag bezetten, zal de club over gaan tot losse verkoop van nog beschikbare kaarten voor het eerste thuisduel van het seizoen 2021/2022 tegen FC Utrecht. Dit competitieduel – dat eveneens in het teken zal staan van het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden – begint zaterdag 21 augustus om 21.00 uur.

Stadionplek verzekerd
Met een seizoenkaart is je stadionplek verzekerd, zolang het kabinet bij evenementen als een voetbalwedstrijd geen verdere beperkingen oplegt. Omdat FC Groningen streeft naar een zo optimaal mogelijke bezetting van het stadion, zal het na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen overgaan tot vrije verkoop. De kans bestaat dat supporters die dan pas een seizoenkaart aanschaffen geen plaats geboden kan worden bij het thuisduel met FC Utrecht, vanwege mogelijke capaciteitsbeperkingen. Dit is uiteraard niet wenselijk en om een dergelijke teleurstelling te voorkomen, wijst de club nu op de nog slechts 475 beschikbare (seizoen)kaarten bij een beperkte stadioncapaciteit.

Een seizoenkaart 2021/2022 bestellen kan hier.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

2 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’