string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nog kaarten voor lunchwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Dinsdag 30 september 2008 om 14:39

In de 200ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de ontwikkelingen rond Euroborg, blikt hij vooruit naar de zogenaamde lunchwedstrijd tegen ADO Den Haag van komende zondag en meldt hij een bezoek aan het trainingscomplex van PSV.

“Afgelopen zondag hebben we wederom een prima resultaat geboekt. Het duel met Feyenoord leverde opnieuw winst op en daarmee werd de koppositie in de Eredivisie met minimaal een week verlengd. Het is mooi om te constateren dat we door onze hoge notering op de ranglijst zoveel mediabelangstelling krijgen en dat bijvoorbeeld ook de bondscoach van Zweden, Lars Lagerbäck, de moeite nam om naar Euroborg te komen. Van al die aandacht mogen we best even genieten. Toch zijn we nuchter genoeg om onze doelstellingen niet uit het oog te verliezen.”
Eerste acht
“Uitgangspunt is en blijft om uiteindelijk bij de eerste acht op de ranglijst te eindigen, waarmee we verzekerd zijn van deelname aan de play-offs met als inzet Europees voetbal. Wat dat betreft liggen we keurig op schema. Onze huidige positie doet me denken aan een uitspraak van Joop Zoetemelk, die na een loodzware etappe in de Tour de France doodvermoeid over de finish kwam en als reactie tegen de verslaggevers heel nuchter zei: ‘Parijs is nog ver.’ Kortom: we richten ons vanaf nu weer gewoon op de volgende wedstrijd en die is komende zondag thuis tegen ADO Den Haag.”
“Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Alles hierover kunt u lezen op deze website onder het kopje ‘kaartverkoop’. Het treffen met ADO Den Haag begint zondag al om 12.30 uur in Euroborg. Het betreft hier een zogenaamde lunchwedstrijd. Vanwege het televisiecontract wordt op zondag één wedstrijd om 12.30 uur of om 16.30 uur gespeeld. FC Groningen – ADO Den Haag is komend weekeinde vastgesteld om 12.30 uur. Vorig seizoen begonnen we op dat tijdstip de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.”
Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft gisteravond (maandag – red.) in Rotterdam een 2-2 gelijkspel geboekt tegen Sparta. Dit deed het team van trainer Erwin van de Looi met negen mensen, aangezien Robert Pomstra (twee keer geel – red.) en Shkodran Metaj (het neerhalen van een doorgebroken speler – red.) vroegtijdig van het veld moesten. Metaj heeft inmiddels al een schikkingsvoorstel gehad van één wedstrijd schorsing voor het eerst volgende officiële duel van Jong FC Groningen. Dit hebben we geaccepteerd.”
“Diverse media maken dezer dagen melding van ontwikkelingen rondom een verdere uitbreiding van Euroborg. Wij verwachten nog deze week samen met de gemeente Groningen een persbijeenkomst te kunnen beleggen om de plannen die er liggen toe te lichten.”
Trainingscomplex
“Niet alleen het stadion heeft onze aandacht, we zijn ook druk doende met het op termijn realiseren van een trainingscomplex. Zoals bekend moet het eerste elftal het TCN Trainingsveld binnen drie jaar verlaten en het heeft nog altijd onze voorkeur om alle trainingsactiviteiten van alle elftallen én de wedstrijden van Jong FC Groningen en de jeugd op één en hetzelfde complex te laten plaatsvinden.”
“Daarom zal een delegatie van vertegenwoordigers van FC Groningen en de stad Groningen donderdag een bezoek brengen aan PSV. In Eindhoven zal de aandacht vooral uitgaan naar het trainingscomplex De Herdgang, dat als het beste van Nederland mag worden beschouwd en waar alle trainingsactiviteiten van PSV zijn samengebracht. Bij het maken van onze toekomstplannen willen we ons goed oriënteren en op De Hergang hebben we daartoe een prima mogelijkheid.”
Eredivisie Live
“Overigens hebben we ook nog goed nieuws te melden over Eredivisie Live. De introductie van dit digitale voetbalkanaal is namelijk succesvol geweest. Eredivisie CV en Endemol, de partijen achter het nieuwe initiatief, komen tot dit oordeel op basis van de kwaliteit van het programma-aanbod, de landelijke dekking en de grote belangstelling onder voetballiefhebbers. Nog geen maand na de lancering op 29 augustus is de grens van 200.000 abonnees gepasseerd. Dit aantal overtreft de verwachtingen van het eigen kanaal van de Eredivisieclubs.”
FC Groningen Junior Club
“Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van het blad voor de leden van de FC Groningen Junior Club, de Coooool! Deze keer kunnen de kinderen, die lid zijn van onze jongste fanclub, bovendien een verrassing tegemoet zien. De FC Groningen Junior Club is nog altijd zeer populair en groeit naar een ledenaantal van liefst vijfduizend!”
“Met de mededeling dat commercieel manager Robbert Klaver en ondergetekende morgenavond (woensdag – red.) gastspreker zullen zijn bij een sponsorbijeenkomst van VV Beilen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup