string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nijland: ‘Vertrek Veldmate aderlating voor FC Groningen’.

Maandag 04 januari 2016 om 11:01

FC Groningen werd in het nieuwe jaar onaangenaam verrast met het aanstaande vertrek van Henk Veldmate. Het hoofd scouting van de Trots van het Noorden trekt over een maand de deuren van Euroborg achter zich dicht en gaat in dezelfde functie aan de slag bij Ajax.

FC Groningen betreurt het vertrek van Henk Veldmate, maar gunt hem zijn overgang naar Ajax van harte, zo laat algemeen directeur Hans Nijland weten. “Henk begon bij de club op het moment dat er nagenoeg niets was en niets kon. Mede door zijn inzet en vakmanschap heeft hij – in diverse functies – FC Groningen op technisch gebied ontwikkeld tot waar de club nu staat; een stabiele factor in de subtop van het Nederlandse voetbal.”
Vakman
Nijland ziet Veldmate met lede ogen vertrekken. “Wij zijn Henk enorm dankbaar voor al het werk dat hij bij en in dienst van de club heeft verricht. Naast een heel plezierige persoonlijkheid verliezen wij een vakman pur sang, met een gedegen nationaal en internationaal netwerk binnen de voetballerij en een zeer goede kijk op voetbal. Zijn vertrek is een aderlating voor FC Groningen, maar wij gunnen hem deze kans zeer. De overgang van Veldmate naar Ajax toont eens te meer aan dat er binnen FC Groningen klaarblijkelijk een goed en vakkundig beleid wordt gevoerd.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’