string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nijland: ‘Harde reacties hebben ons in het hart geraakt’.

Vrijdag 31 mei 2013 om 12:34

Afgelopen week hebben de voormalige seizoenkaarthouders van SC Veendam een brief gekregen van FC Groningen waarin zij worden gewezen op de start van de vrije verkoop van seizoenkaarten op zaterdag 1 juni om 10.00 uur in Euroborg. Er kwamen enkele harde reacties van Veendam-supporters over dit initiatief. Algemeen directeur Hans Nijland geeft een toelichting.

Afgelopen week hebben alle voormalige SC Veendam-seizoenkaarthouders van FC Groningen een brief ontvangen over de start van de vrije verkoop van FC Groningen die morgen in Euroborg begint. Eerder werden Veendam-fans al eens uitgenodigd om de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag bij te wonen. Daarvan maakten eind april 401 mensen gebruik. Het adressenbestand werd door de curator van SC Veendam bij FC Groningen aangeleverd.
Sympathie
Hans Nijland blikt nog eens terug op de afgelopen seizoenen waarin FC Groningen altijd de helpende hand heeft geboden aan de Oost-Groningse provinciegenoot: “We hebben altijd onze sympathie voor SC Veendam gehad. We waren destijds de eerste ‘Kolonist’ en hebben elk seizoen kosteloos twee spelers ter beschikking gesteld aan SC Veendam. FC Groningen en SC Veendam waren verenigd in de gezamenlijke Regionale Voetbal Opleiding.”
“Daarnaast hebben we altijd getracht om Henk Eising en later Piet Scholtens de helpende hand te bieden. Op Paasmaandag hebben we het benefietconcert aan De Langeleegte mede mogelijk gemaakt, onder meer door het inzetten van onze vrijwilligers. Allemaal voorbeelden van onze positieve intenties om te helpen waar dat mogelijk was. Dat is door de directie en bestuur van SC Veendam ook altijd gewaardeerd.”
Harde reacties
Hans Nijland reageert op enkele negatieve reacties die hij ontving en via de (sociale) media waren te lezen: “Het is helder dat er nog steeds emoties zijn over het faillissement, maar met name de harde negatieve reacties vallen rauw op ons dak.  Die raken ons in het hart.”
“We hebben deze brieven verstuurd omdat wij juist van voetballiefhebbers uit de omgeving van Veendam het verzoek kregen of zij in aanmerking konden komen voor een seizoenkaart. De brief is puur informatief, niet meer en niet minder. In Overijssel spelen volgend jaar vier clubs in de Eredivisie. Laten we trots zijn dat er in ieder geval nog één profclub bestaat in de provincie Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’