string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nijland: ‘De selectie is rond, dat geeft een heerlijk gevoel’.

Woensdag 12 juli 2017 om 16:57

FC Groningen presenteerde woensdagmiddag in de Skylounge Groningen Airport Eelde in de persoon van spits Lars Veldwijk de zesde nieuweling van dit seizoen. Veldwijk komt over van het Belgische KV Kortrijk en tekent een contract voor drie seizoenen in het Noordlease Stadion. Met de komst van de aanvaller is de selectie van FC Groningen voor het seizoen 2017/2018 rond.

Algemeen directeur Hans Nijland gaf eerder deze middag via social media aan dat het aantrekken van Veldwijk geen appeltje eitje was. “Maar de haar is uit de soep,” lachte Nijland. “Het leek allemaal wat ingewikkeld en dat lag zeker niet aan de speler die naast mij zit. Lars had nog een contract bij Kortrijk voor drie seizoenen en dus hebben we een afkoopsom voor hem moeten betalen. Op verzoek van Kortrijk maken we deze niet bekend.”
 
Heerlijk gevoel
Nijland was zeer verheugd de zesde aanwinst van het seizoen te kunnen presenteren. “Ik ben trots te melden dat we met het aantrekken van Veldwijk de selectie compleet hebben,” aldus Nijland. “Er komt niets meer bij tenzij er een bepalende speler vertrekt of we nog een buitenkansje kunnen aantrekken. De selectie is rond en dat geeft een heerlijk gevoel.”
 
Naast Nijland is ook technisch manager Peter Jeltema zeer tevreden met de komst van Veldwijk. “Ik ben zeer verheugd met het verder in elkaar vlechten van ons team,” stelt Jeltema. “Na het vertrek van Bryan Linssen en in een eerder stadium Alexander Sørloth werd het duidelijk dat wij ons in aanvallend opzicht moesten versterken. De naam Lars Veldwijk is bij ons al eerder wel genoemd en dan gaat het als wel vaker om de timing. Die timing was goed en ondanks stevige concurrentie is het ons gelukt Lars te contracteren.”
 
Speelwijze
“Lars is een spits waarvan wij verwachten dat hij heel goed in onze speelwijze kan spelen. Hij kan spelen in een systeem met twee of drie spitsen, is vaak in het vijandige strafschopgebied, heeft een gevoel voor de goal en in staat om anderen te laten scoren. Dat zijn heel belangrijke voorwaarden. We kiezen voor een spits die naar onze mening hier prima past en furore gaat maken in dit stadion. We zijn uiteraard alert op wat er gaat gebeuren, maar aan de andere kant ook heel content dat de selectie op dit moment op orde is.” 

20170712EOC0319

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga