string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nieuwe videoscout profscouting FC Groningen.

Donderdag 01 augustus 2019 om 17:40

FC Groningen heeft een nieuwe videoscout aangetrokken voor de profscouting. Per 1 september aanstaande treedt Wes Beuvink in dienst bij de Trots van het Noorden. De 20-jarige uit Oldenzaal afkomstige scout tekende een tweejarige overeenkomst in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Wes Beuvink is afkomstig van het adviesbureau SciSports. Het bureau analyseert voetballers op tal van facetten. Voor de website Tussen de linies, dat uitgebreid onderzoek doet voor voetbaljournalistieke verhalen en daarbij gebruik maakt van statistieken en data, schrijft Beuvink achtergronden en voert hij aan de hand van statistieken analyses uit.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de komst van Beuvink: “Met scouting willen wij een nieuwe weg inslaan en daarom richten we ons scoutingsapparaat op een andere manier in. Onze scouts dienen naast live scouting ook affiniteit te hebben met data en video. Wes is een jonge scout, die voldoet aan het profiel en gespecialiseerd is in videoscouting.”
 
FC Groningen heeft het contract met datascout Sil Piek met één seizoen verlengd. Peter Moltmaker is coördinator scouting bij FC Groningen en valt onder de verantwoordelijkheid van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Scout Beuvink (1)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’