string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nieuw seizoen onder grote belangstelling van start.

Donderdag 10 juli 2008 om 23:16

In de 188ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland kort terug op de persconferentie van eind vorige week, maar gaat hij vooral in op de start van het nieuwe seizoen.

“Afgelopen vrijdag is onder grote media-aandacht het rapport gepresenteerd van het onafhankelijke onderzoek dat is uitgevoerd naar de brand in Euroborg op zondag 13 april 2008. Het mag duidelijk zijn dat wij al direct na de brand onze verantwoordelijkheid hebben genomen en hebben aangegeven dat wij er alles aan zullen doen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen en dat hebben wij vrijdag herhaald. Wij kunnen dit hoofdstuk nu afsluiten, uiteraard wel met inachtneming van de aanbevelingen die zijn gedaan.”
Grote publieke belangstelling
“Vanaf gisteren (maandag – red.) ligt de aandacht weer volledig bij het voetballen. Onder grote publieke belangstelling trapte trainer Ron Jans gistermiddag met zijn selectie af voor een nieuw seizoen. Op de velden van VV Haren ontbraken alleen Oluwafemi Ajilore en keeperstrainer Ruud Hesp. Femi zit in Nigeria ter voorbereiding op het Olympische voetbaltoernooi in Peking en Hesp heeft nog een extra weekje vrijaf in verband met zijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal tijdens het EK in Zwitserland.”
Nog niet compleet
“Zoals reeds eerder aangegeven, is de nieuwe selectie nog niet compleet. De wens is om er in ieder geval nog een centrale verdediger bij te krijgen en daar waar mogelijk wellicht nog een speler voor de linkerflank. Hierbij geldt echter, net als in het verleden, dat er alleen spelers bijkomen die voor een kwaliteitsinjectie zorgen. Het zou aardig zijn als we op korte termijn een versterking kunnen presenteren.”
Staf
“Tijdens de voorbereiding heeft de technische staf uitbreiding in de persoon van Jan Schulting. Deze voormalige hoofdtrainer van onder meer Cambuur Leeuwarden en FC Omniworld heeft de club verzocht een tijdje in de keuken te mogen kijken, nu hij geen verplichtingen heeft bij een andere club. Wij hebben hem, in goed overleg met de betrokken mensen rondom de eerste selectie, deze mogelijkheid willen bieden. Over een paar weken zullen wij zijn aanwezigheid evalueren. Eerder liep bijvoorbeeld Harry Sinkgraven onder dezelfde voorwaarden ook een aantal weken mee binnen de club.”
Kortingsbon
“Gister is eveneens gestart met de uitgifte van de ongeveer 5.500 bestelde shirts van ons nieuwe kledingmerk Klupp Sportswear. De eerste dag verliep zeer voorspoedig. Ook de komende dagen en weken kunnen de mensen met het afhaalbericht in de aangegeven periode hun bestelde shirt(s) komen ophalen in de Fanshop van Euroborg. De Fanshop heeft overigens een aardige geste voor de bezoekers, want met het shirt krijgen de mensen tevens een kortingsbon voor de aanschaf van een bijpassend voetbalbroekje.”
FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club heeft vorige week onder zomerse omstandigheden een activiteit gehad in Schildwolde. Drie dagen lang werd er door in totaal tweehonderd mensen ‘voetbalgolf’ gespeeld. Bij dit spel moet een bal in golfholes, elf in totaal, worden getrapt. Ook de meegekomen ouders van de kinderen die zich voor deze activiteit hadden opgegeven, toonden zich zeer fanatiek. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd evenement voor de juniorleden in de leeftijd vanaf acht jaar.”
Business gedeelte
“De afdeling commerciële zaken is druk bezig met een zorgvuldig opgesteld stappenplan om de aanstaande uitbreiding van het business gedeelte in Euroborg in goede banen te leiden. De huidige sponsors worden benaderd voor gewenste verplaatsingen en bedrijven op de huidige wachtlijst worden uitgenodigd voor het uitkiezen van nieuwe stoelen. Daarnaast wordt ook het overige bedrijfsleven warm gemaakt voor de nieuw ontstane zakelijke mogelijkheden bij FC Groningen. Er zijn op dit moment nog plekken te verkrijgen.”
LED Boarding reclamesysteem
“Zoals wellicht bekend is, introduceert FC Groningen het komende seizoen in samenwerking met Stadium Impact een nieuw LED Boarding reclamesysteem. Langs de gehele lange zijde en de helft van de beide korte zijden van het veld – in totaal 216 meter – verschijnt de LED Boarding. Deze digitale reclameborden hebben een hoge attentiewaarde en een zeer professionele uitstraling. Belangstellenden kunnen hierover meer informatie verkrijgen via onze commerciële afdeling. Dit kan telefonisch op nummer 050 – 587 87 84 of per e-mail via commercie@fcgroningen.nl.”
Preventief
“Eerder hebben wij al de omvangrijke orderportefeuille gemeld van Preventief, het beveiligingsbedrijf van FC Groningen. Daar is een grote opdracht bijgekomen. De komende jaren zal Preventief 24 uur per dag, zeven dagen per week, het Hof van Saksen gaan beveiligen. Dit Drentse resort is een prestigieus object en wij zijn er trots op dat ons beveiligingsbedrijf deze order in de wacht heeft weten te slepen. Een verdere uitbreiding van de portefeuille van Preventief, dat activiteiten verricht voor onder meer de horeca in Winschoten en het winkelcentrum Paddepoel in Groningen, komt ten goede aan het voetbalbedrijf en is dus een goede zaak.”
Website
“Vorige week kondigden wij vanaf deze plaats aan dat onze nieuwe website deze week zou worden gelanceerd. Er is echter nog een aantal zaken dat aandacht en verbetering verdient en derhalve zal de nieuwe website pas volgende week het licht zien.”
“Deze week hopen wij wel een nieuw concept-competitieschema te ontvangen. Zoals bekend ontstonden er problemen in de vorige versie rondom de midweeks vastgestelde wedstrijd AZ- Feyenoord. Voor onze planning is het van belang dat het competitieprogramma zo snel mogelijk wordt vastgesteld.”
Eredivisiekanaal
“Aanstaande donderdag is er in Zeist een bijeenkomst van alle clubs van de Eredivisie. Hierbij zal uiteraard ook de directie van FC Groningen vertegenwoordigd zijn. Na afloop is er een persconferentie gepland, waarbij meer bekend zal worden gemaakt over het nieuwe Eredivisiekanaal.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump