string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nieuw contract voor Valente bij FC Groningen.

Donderdag 08 september 2022 om 17:45

FC Groningen is met Luciano Valente een nieuw contract overeengekomen. De 18-jarige middenvelder heeft bij de Trots van het Noorden zijn handtekening gezet onder een vierjarige verbintenis tot medio 2026, met een optie op nog een seizoen. Stadjer Valente is afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen en maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie.

Een jaar geleden pas tekende Luciano Valente zijn eerste contract bij FC Groningen. Toen voor twee seizoenen. Een jaar later al zijn de technische beleidsbepalers bij de club overtuigd van de potentie van de jonge middenvelder en heeft Valente het aanbod gekregen een nieuwe vierjarige overeenkomst te tekenen in Euroborg, met nog een optiejaar. De handtekeningen onder deze nieuwe verbintenis zijn nu gezet, waardoor de Groninger met Italiaans bloed minimaal tot medio 2026 onder contract staat bij de Trots van het Noorden.
 
Luciano Valente is een aanvallende middenvelder geboren in Groningen. Hij doorliep de gehele Opleiding van FC Groningen. Voordat de middenvelder instroomde op Sportpark Corpus den Hoorn speelde Valente bij GVAV Rapiditas. Hij maakte onderdeel uit van het team van FC Groningen onder-17 dat zich in 2019 kroonde tot landskampioen. Valente heeft naast een Nederlands paspoort ook de Italiaanse nationaliteit. Hij speelde namens de Azzurri onder-19 reeds drie jeugdinterlands.

JW2022202314428

Gedurende de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 trainde Valente al mee met de eerste selectie van FC Groningen. Tot een officieel debuut kwam het vorig jaar nog niet. Ook dit seizoen werd hij door hoofdtrainer Frank Wormuth opgenomen in de eerste selectie voor trainingen en wedstrijden. Valente maakte als invaller zijn Eredivisiedebuut op 14 augustus in de uitwedstrijd tegen Ajax. Daarna volgden nog invalbeurten in de thuiswedstrijden van FC Groningen tegen Go Ahead Eagles en afgelopen weekend tegen Vitesse.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de verse handtekening van Valente. “Luciano is een talentvolle speler, die goed uit de voeten kan op meerdere posities op het middenveld. Hij heeft een goede functionele techniek en de juiste voorwaarden om letterlijk en figuurlijk te groeien en zich te ontwikkelen. Luciano is leergierig en grijpt alle faciliteiten in het TopsportZorgCentrum aan om beter te worden. Onder leiding van onze specialisten laat hij tevens zien zich verder te willen ontwikkelen. Daar komt bij dat Luciano een echte Stadjer is én onze Opleiding heeft doorlopen. Dat zijn allemaal ingrediënten, die het extra mooi maken als je een speler langer kunt binden. Wij zijn blij met de ontwikkeling van Luciano en van beide kanten hebben we het vertrouwen in een goede toekomst met elkaar. Wij zullen van onze kant er alles aan doen om Luciano het juiste platform te bieden voor een optimale groei.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven