Nieuw contract Tomas Suslov

22 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen heeft Tomas Suslov langer aan zich weten te binden. De 17-jarige Slowaakse jeugdinternational tekende bij de Trots van het Noorden een nieuwe driejarige overeenkomst en hierdoor ligt Suslov nu tot medio 2022 vast in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

190822EOB2587

Tomas Suslov is een aanvaller, die zowel op de beide flanken als vanaf de nummer 10 positie uit de voeten kan. Hij kwam vorig jaar over van 1.FC Tatran Presov, waar hij al op 15-jarige leeftijd in het onder-19 team van de club speelde. Hiermee was Suslov de jongste speler in die competitie. Daarnaast heeft het talent de meeste selecties achter zijn naam staan voor de nationale jeugdteams van Slowakije onder-15 en onder-17. Voor zijn komst naar Groningen liep Suslov onder meer een week stage bij FC Bayern München.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen vertelt dat Suslov nog steeds op de radar staat van nationale en internationale topclubs en is dus maar wat blij dat de Slowaak voor contractverlenging bij de Trots van het Noorden heeft gekozen. “Om te beginnen was het al knap werk van onze scouting, dat wij een speler met de kwaliteiten van Tomas Suslov naar Groningen hebben weten te halen. Tomas is nu een jaar hier en heeft in die periode bevestigd een groot talent te zijn. Met FC Groningen onder-17 is hij afgelopen seizoen landskampioen geworden en in dat succes heeft Tomas een belangrijk aandeel gehad. Zijn prestaties blijven zowel nationaal als internationaal niet onopgemerkt. Met onze aanpak in de Opleiding en trainingsfaciliteiten op zowel Sportpark Corpus den Hoorn als in het TopsportZorgCentrum hebben wij Tomas kunnen overtuigen een nieuw contract bij ons te tekenen. Belangrijk is dat Tomas beseft dat het begint met elke dag hard werken om beter te worden, dan kan hem een hele mooie toekomst staan te wachten. Met onze trainersstaf en specialisten binnen de Opleiding gaan wij hem daarbij helpen.”

190822EOB2560-shirt
190822EOB2633
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws