string(9) "claudebot"

Ngonge terug in eerste selectie.

Maandag 26 september 2022 om 17:05

Cyril Ngonge keert vanaf morgen dinsdag 27 september terug in de eerste selectie van FC Groningen dat zich vanaf dan voorbereid op de thuiswedstrijd tegen AZ. Ngonge was vanaf donderdag 8 september vanwege disciplinaire redenen geen onderdeel meer van de eerste selectie en trainde en speelde mee met FC Groningen onder-21.

Ngonge vs Vitesse

Hoe lang de verbanning uit de selectie zou duren, werd vooraf niet vastgesteld. De Belgische aanvaller heeft hier zelf de grootste invloed op gehad. Na meerdere gesprekken met Ngonge heeft de technische staf onder leiding van hoofdtrainer Frank Wormuth heeft besloten de aanvaller te laten terugkeren in de eerste selectie.

“We hebben de afgelopen periode veelvuldig met Cyril gesproken en een aantal gesprekken gevoerd waarbij ook een sportpsychiater van de club en een mentaal begeleider van Cyril aanwezig was,” zegt Wormuth. “Na de gesprekken binnen deze driehoek is besloten om Cyril weer bij de selectie te halen zodat hij nu kan laten zien de boodschap te hebben begrepen.”

Het proces is daarmee volgens Wormuth nog niet beëindigd, maar wordt voortgezet met Ngonge als onderdeel van de eerste selectie. De trainer heeft altijd gesteld dat hij Ngonge wil helpen. “Cyril mag vanaf dinsdag weer binnen het team laten zien dat hij weet wat er wordt gevraagd.” Ngonge miste de uitwedstrijden tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus