string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Nevland uitgenodigd voor Groningen-Ajax’.

Dinsdag 27 november 2012 om 14:32

In de 407de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gelijkspel tegen RKC, gaat hij in op de rode kaart van Michael de Leeuw, kijkt hij vooruit naar de aanstaande thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en neemt hij de agenda door.

“Door het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen RKC in Waalwijk zijn we inmiddels al weer drie competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Zondag wacht ons in Euroborg opnieuw een directe concurrent als Heracles uit Almelo op bezoek komt. Voor deze thuiswedstrijd zijn nog volop kaarten te verkrijgen via de bekende voorverkoopkanalen. Bij de aanschaf van kaarten gelden geen restricties, er is dus geen clubcard nodig. De vrije verkoop voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, van zaterdag 15 december aanstaande, start aanstaande vrijdagochtend. Kaarten zijn voor beide thuisduels in de competitie verkrijgbaar vanaf 18 euro.”
Nevland
“Voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2012, de bekerkraker tegen Ajax hebben we Erik Nevland, samen met zijn familie, als eregast uitgenodigd. Nevland nam ruim een week geleden in zijn thuisstad Stavanger afscheid als actief voetballer. Wij hopen dat Nevland een dezer dagen laat weten of hij gebruik zal maken van deze uitnodiging.”
“We hebben gisteren (maandag – red.) met tevredenheid kennis genomen van het feit dat de rode kaart van onze topscorer Michael de Leeuw, die hij afgelopen zaterdag kreeg in de uitwedstrijd tegen RKC, zonder verdere gevolgen zal blijven. Zoals uit de beelden kon worden afgeleid, was er van een overtreding geen sprake en botste De Leeuw ongelukkig tegen zijn tegenspeler Rodney Sneijder op. Het tekent Sneijder dat hij dit direct na afloop volmondig beaamde.”
Groen
“Inmiddels is bekend gemaakt dat FC Groningen komend seizoen een groen uittenue zal dragen. De supporters van de club hebben zich in grote meerderheid (46% van de stemmen – red.) uitgesproken voor de groene variant. De zwarte optie eindigde op de tweede plaats, nog voor de historische paarse kleur. De keuze voor het thuistenue viel op de optie met de dubbele streep in de afwerking. Hiervoor tekende zich een kleine meerderheid (52% – red.) af ten opzichte van de ronde afwerking in de details. Exact 2.564 mensen gaven hun voorkeur via deze website.”
“Jong FC Groningen heeft vanavond (dinsdag – red.) de mogelijkheid de koppositie te pakken in de Beloftencompetitie. De ploeg van Dick Lukkien gaat op bezoek bij Jong SC Heerenveen en passeert die ploeg bij winst. Door de resultaten van gisteravond hebben de Beloften aan een zege met een marge van twee doelpunten genoeg om zich minimaal zes dagen lijstaanvoerder te mogen noemen. Op maandag 3 december komt Jong Heracles op bezoek in Groningen.”
Verdediging
“Gistermiddag (maandag – red.) heeft onze sportwetenschapper Wouter Frencken zijn proefschrift in het openbaar verdedigd en is daarmee gepromoveerd tot doctor in de Medische Wetenschappen. In zijn onderzoek is tactiek meetbaar gemaakt en zijn tactische kenmerken van kleine partijtjes en echte wedstrijden geanalyseerd. Wij feliciteren Wouter van harte met deze nieuwe titel.”
“Gisteravond (maandag – red.) heeft in Euroborg een bijeenkomst plaatsgevonden waarbij 52 deelnemers aan ons Amateurconvenant voorlichting hebben gekregen over de mogelijkheden oefenduels te spelen tegen FC Groningen in de zomer van 2013. Onder andere teammanager Bas Roorda kwam aan het woord over de procedure en de voorwaarden die hierbij gelden. Door de aanwezige clubs werd hierop enthousiast gereageerd. Het Amateurconvenant is overigens sinds kort ook te volgen op Twitter via http://twitter.com/convenantfcg.”
Make-A-Wish
“Het is inmiddels haast traditie dat we gedurende een seizoen één thuiswedstrijd spelen, die in het teken staat van maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Dit jaar is de keuze gevallen op de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, op zaterdag 15 december. Meer informatie over deze speciale wedstrijd volgt in de komende weken. In ieder geval zal voorafgaand aan het duel in Euroborg worden gecollecteerd voor dit goede doel.”
Agenda
“Morgenmiddag (woensdag – red.) zal ondergetekende een bijdrage leveren aan het openingssymposium Sport Science Institute Groningen bij het Hanze Instituut voor Sportstudies op Zernike in Groningen. Ik zal daar enkele vragen beantwoorden over onder meer de invloed van de economische situatie op het betaalde voetbal en het nieuwe tv-contract met FOX International Channels.”

“De Junior Club heeft dit jaar wederom de Actie Strooigoed gestart. Leden van de Junior Club hebben zakjes pepernoten verkocht. De volledige opbrengst hiervan gaar naar Make-a-Wish Nederland. Zondag worden voor en tijdens de wedstrijd Groningen-Heracles Almelo zakjes verkocht bij de horecapunten op de omloop voor één consumptiemunt per zak pepernoten.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’