string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Nevland beëindigt actieve loopbaan.

Maandag 19 november 2012 om 13:53

In zijn thuisstad Stavanger heeft Erik Nevland afgelopen zondagavond een punt gezet achter zijn actieve loopbaan. Met een 2-1 thuiszege op Valerenga nam de populaire oud-FC’er na ruim zestien jaar afscheid van het betaalde voetbal.

Nevland debuteerde op 20 oktober 1996 op 19-jarige leeftijd in het eerste elftal van Viking FK, in het toenmalige Stavanger Stadion en werd een jaar later gecontracteerd door Manchester United. Na een verhuurperiode aan zijn oude club en het Zweedse IFK Göteborg, speelde Nevland tussen 2000 en 2004 voor Viking FK, waar hij de verhuizing naar een nieuw onderkomen van de club meemaakte.
Op 7 november 2004 maakte hij voor het eerst zijn opwachting bij FC Groningen. In de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-2 winst) scoorde hij bij zijn debuut. In totaal kwam Nevland in 114 officiële wedstrijden in actie en scoorde 48 keer. In 2006 was hij de maker van het eerste officiële doelpunt in Euroborg. Met Nevland in de selectie bereikte FC Groningen Europees voetbal in 2006 en 2007. In de uitwedstrijd tegen Fiorentina (1-1) in 2007 scoorde hij het openingsdoelpunt.
In 2008 vertrok Nevland naar het Engelse Fulham. Na tweeëneenhalf jaar in Engeland zette Nevland zijn loopbaan voort bij de club waar hij werd opgeleid, Viking FK. Daar speelde hij de afgelopen tweeëneenhalf seizoen. Afgelopen zondag kwam in Stavanger na ruim zestien jaar een einde aan zijn actieve carrière. In de met 2-1 gewonnen werd tegen Valerenga kreeg hij twintig minuten voor tijd een staande ovatie van ruim 10.000 Noren en enkele tientallen aangereisde FC-supporters. In totaal speelde Nevland 341 competitiewedstrijden en scoorde daarin 130 doelpunten.
In de komende editie van het FC Groningen Journaal zal een reportage te lezen zijn over het afscheid van Erik Nevland bij Viking FK.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven