‘Nemen Jason Davidson niet over van Huddersfield Town’

2 mei 2017 / vandaag

In de 628ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de slotfase van de competitie, benoemt hij de Junior Club Dag en maakt hij bekend dat de Trots van het Noorden na dit seizoen afscheid neemt van Jason Davidson.

“Afgelopen weekend, bij de bekerfinale tussen AZ en Vitesse, gingen onze gedachten automatisch terug naar 2015. Morgen (woensdag 3 mei – red.) is het exact twee jaar geleden dat wij de KNVB-beker wonnen. Het voorlopige sportieve hoogtepunt in de geschiedenis van FC Groningen, waaraan we met warme gevoelens terugdenken. De afgelopen dagen hebben we vanuit Arnhem beelden gezien, die wij herkennen. Een feest om nooit weer te vergeten. Via deze weg willen wij Vitesse van harte feliciteren met de bekerwinst.”
 
Versterking
“Achter de schermen zijn wij de afgelopen dagen druk bezig geweest met het vastleggen van een tweede versterking voor het nieuwe seizoen. Na Mike te Wierik konden wij gisteren (maandag – red.) de komst van Django Warmerdam wereldkundig maken. Met deze twee talentvolle jonge verdedigers hebben wij onze selectie richting volgend seizoen een kwaliteitsimpuls gegeven. Afhankelijk van wat er de komende maanden allemaal nog op de transfermarkt staat te gebeuren, sluiten wij niet uit dat het nog een drukke zomer kan worden voor ons. Wij hebben in ieder geval de sportieve ambitie onze selectie daar waar mogelijk nog gericht te versterken.”
 
PSV
“Sinds gisteren (maandag – red.) bereiden spelers en staf zich voor op de twee laatste speelronden van de Eredivisie. Deze competitiewedstrijden worden allen gelijktijdig gespeeld en de aftrap is in alle gevallen om 14.30 uur. Wij spelen zondagmiddag ons laatste reguliere competitieduel voor eigen publiek. PSV – dat nog kans maakt op de tweede plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League kan veroveren – is de tegenstander.”
 
“Zoals bekend strijden wij nog volop voor een plek in het linkerrijtje, die recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Kaarten voor deze voor beide ploegen belangrijke wedstrijd zijn eenvoudig en snel online te verkrijgen via deze website.”
 
Afscheid
“Traditiegetrouw nemen wij bij de laatste reguliere competitiewedstijd voor eigen publiek afscheid van vertrekkende spelers en trainers. Vorige week maakten wij via deze nieuwsbrief bekend dat Tom Hiariej na dit seizoen de club gaat verlaten en eerder hebben wij al hetzelfde gemeld over Hedwiges Maduro, Desevio Payne, Stefan van der Lei en keeperstrainer Sierd van der Berg.”
 
“Aan dit rijtje voegen we zondag Jason Davidson toe. Eerder hebben wij al gemeld dat we de optie tot koop in zijn huidige huurovereenkomst niet zouden lichten en gesprekken hebben er nu ook toe geleid dat hij FC Groningen na dit seizoen gaat verlaten. In principe keert Davidson terug naar Huddersfield Town, waar hij nog een doorlopende verbintenis heeft tot medio 2018.”
 
Op het veld
“Het afscheid van de vertrekkende mensen staat gepland op het veld, direct na het laatste fluitsignaal in het Noordlease Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV zullen wij ook stilstaan bij het aanstaande vertrek van RWE/Essent, dat zes jaar lang onze zeer gewaardeerde hoofdsponsor is geweest. RWE/Essent neemt afscheid als hoofdsponsor, maar blijft wel verbonden als partner aan het Topsportzorgcentrum. Zoals bekend, wordt het Groningse softwarebedrijf Payt na dit seizoen de opvolger van Essent op het shirt van FC Groningen.”
 
Junior Club Dag
“Morgenmiddag (woensdag 3 mei – red.) is de Junior Club Dag in MartiniPlaza. De zaal is geopend vanaf 12.00 uur en de Club Dag duurt tot 16.30 uur. De eerste selectie zal vanaf 14.00 uur aanwezig zijn. Een mooie kans dus voor onze jeugdige supporters om de spelers te ontmoeten en met hen deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten. De toegang bij de Junior Club Dag is gratis. Leden mogen maximaal vier introducees meenemen, inclusief ouders of verzorgers. Om binnen te kunnen komen, is aanmelden wel noodzakelijk. Dat kan direct via deze link.”

“Tot slot wijzen we alvast op de thuiswedstrijd van FC Groningen onder-23 tegen FC Lisse in het Noordlease Stadion op zaterdag 13 mei. Groepen kunnen voor deze wedstrijd kans maken op leuke prijzen. Klik hier voor meer informatie.”

“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws