Nederlaag FC Groningen tegen Jong FC Utrecht.

Maandag 21 augustus 2023 om 21:45

FC Groningen is maandagavond in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aangelopen in en tegen Jong FC Utrecht. De 1-0 ruststand in Stadion Galgenwaard was tevens de eindstand. De Trots van het Noorden heeft nu na twee speelronden in de Keuken Kampioen Divisie 3 punten.

In Stadion Galgenwaard waren ruim geschat 1.000 toeschouwers. Met vierhonderd FC-supporters was groen-wit verantwoordelijk voor grofweg de helft van de stadionbezetting. Die steun zorgde in de eerste helft wél voor veel balbezit aan Groningse zijde, maar níet voor kansen. Jong FC Utrecht hield het met 11 mensen op eigen helft in verdedigend opzicht heel compact en FC Groningen wist hier amper tot niet doorheen te komen. Gevaarlijk werd de thuisploeg vooral uit corners en één ervan leidde na dik een half uur spelen tot de 1-0 voorsprong voor de ploeg van trainer Ivar van Dinteren, voormalig speler van FC Groningen.

Tweede helft
In de tweede helft voerde FC Groningen de druk op. Zeker na de driedubbele wissel van Lukkien kwam er meer energie in het team. Het leidde tot kansen voor Liam van Gelderen, Daleho Irandust en Kevin van Veen, maar nog steeds niet tot doelpunten. Het leidde de eerste competitienederlaag in voor FC Groningen.

Komende zondag staat speelronde 3 op het programma voor FC Groningen. De Trots van het Noorden ontvangt dan in de eigen Euroborg Willem II, dat na twee competitieduels 4 punten heeft. De aftrap zondagmiddag is om 14.30 uur.

Jong FC Utrecht – FC GRONINGEN 1-0 (1-0)