string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mortensen blijft, Tounekti vertrekt.

Vrijdag 13 mei 2022 om 11:01

FC Groningen heeft de optie in de huurovereenkomst van Alex Mortensen gelicht. De 19-jarige Zweedse spits werd het afgelopen seizoen gehuurd van Kalmar FF en staat nu door het lichten van de optie tot medio 2024 onder contract bij de Trots van het Noorden, met een optie op nog een seizoen. Sebastian Tounekti vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. Van de koopoptie in de huurovereenkomst met Bodø/Glimt wordt geen gebruik gemaakt.

Alex Mortensen maakte afgelopen woensdag tegen FC Twente voor de derde keer dit seizoen minuten in het eerste elftal van FC Groningen. De Zweedse spits mocht zeven minuten voor tijd invallen in de Grolsch Veste, nadat hij eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn Eredivisie-debuut had gemaakt en in Euroborg invaller was in het bekerduel met Helmond Sport. Mortensen speelt dit seizoen voornamelijk voor FC Groningen onder-21, waar hij regelmatig scoort. In de voorjaarscompetitie van Divisie 1 staat hij op dit moment op vijf doelpunten in vijf wedstrijden.

Kopduel Mortensen uit bij Twente

Sebastian Tounekti kwam in de zomer van 2021 op huurbasis over van het Noorse Bodø/Glimt. De 19-jarige aanvaller uit Tunesië maakte dit seizoen minuten voor FC Groningen onder-21, waarvoor hij tot dusver twee keer scoorde.
 
Reactie
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de keuzes die zijn gemaakt: “Alex is een speler die met heel veel energie speelt en in onze ogen het FC Groningen-DNA heeft. Wij willen graag van dichtbij zien of hij de potentie heeft door te groeien naar de eerste selectie. Voor Sebastian geldt dat hij zijn potentie onvoldoende heeft omgezet in groei en ontwikkeling, waardoor wij de optie in zijn contract niet lichten. Wij wensen Sebastian heel veel succes in het vervolg van zijn carrière.”

Tounekti tegen NAC

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’