string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Mooie woorden en prachtig gebaar van Arjen Robben’.

Dinsdag 28 november 2017 om 14:21

In de 658ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, kijkt hij vooruit naar het uitduel van zaterdag met ADO Den Haag en benoemt hij diverse activiteiten van deze week, waaronder het grote Sinterklaasfeest van de FC Groningen Junior Club.

“Hoewel we er ons meer van hadden voorgesteld, was Feyenoord afgelopen zaterdag simpelweg te sterk voor ons. Dat was jammer, maar we speelden wel tegen de regerend landskampioen en dan is het geen a-b-c-tje dat je die wedstrijd zomaar even wint of gelijkspeelt. Zaterdagavond treden we in Den Haag aan tegen ADO en moeten we weer een resultaat zien te halen.”
 
Proefspeler
“Vanavond al (dinsdag – red.) speelt FC Groningen onder-23 een oefenwedstrijd in Hardenberg tegen HHC. Vanuit de eerste selectie maken Amir Absalem en Uriel Antuna hun opwachting in het duel met de ploeg uit de Tweede Divisie, dat om 18.30 uur begint.”
 
“Daarnaast zal proefspeler Alexander McQueen in actie komen in Hardenberg. De 22-jarige rechtervleugelverdediger is momenteel clubloos en heeft zijn opleiding gehad in Engeland bij Tottenham Hotspur. Oud-speler Rob McDonald heeft het contact tot stand gebracht en begeleidt McQueen.”
 
“De competitiewedstrijd van de Beloften komende zaterdagmiddag is verplaatst van 15.00 uur naar 12.30 uur. Jong FC Twente is dan de tegenstander van de ploeg van trainer/coach Alfons Arts op Sportpark Corpus den Hoorn. De entree is als altijd gratis.”
 
Nationaal Coachcongres van NL Coach
“Alle trainer/coaches uit onze opleiding gaan vrijdag naar Papendal. Daar krijgen zij van Marcel van Herpen een cursus/workshop. Hij begeleidde talrijke pedagogische ontwikkeltrajecten in binnen- en buitenland en sprak op meer dan honderd congressen en conferenties. Daarna zullen de trainers uit de opleiding het Nationaal Coachcongres van NL Coach bijwonen met bijdrages van bondscoaches uit diverse sporten. Dit alles met het oog op het – naast spelers – ontwikkelen van onze trainer/coaches.”
 
Geste Arjen Robben
“Arjen Robben heeft gisteravond (maandag – red.) deelgenomen aan het RTL-televisieprogramma Matchwinner Pro. Daarbij mogen de deelnemers een goed doel aanwijzen voor het te winnen prijzengeld. Het clubicoon en de ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft hierbij het fantastisch geldbedrag van 20.000 euro bij elkaar gespeeld voor de stichting. Een geweldige geste van Robben, die in het programma ook vol trots en met een enorme betrokkenheid sprak over zijn club FC Groningen. Mooie woorden dus en een prachtig gebaar.”
 
“Met het gewonnen geldbedrag kan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij haar huidige projecten verder ontwikkelen en mogelijk ook nieuwe projecten uitzetten in het verzorgingsgebied van de club.”
 
Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer heel wat activiteiten binnen en rondom de club. Vanaf vandaag (dinsdag – red.) tot en met aanstaande vrijdag wordt in de TT Hall de achtste editie gehouden van de Landbouw Vakbeurs Assen. Met bijna driehonderd exposanten, de enorme beursoppervlakte en ruim 26.000 bezoekers is deze vakbeurs uitgegroeid tot de grootste indoor agrarische vakbeurs van Nederland. FC Groningen is samen met de leden van de BoerenBox ruim vertegenwoordigd op een groot plein. U wordt van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan de beurs en onze stand in de TT Hall in Assen.”
 
Sinterklaasmiddag
“Morgenmiddag (woensdag – red.) zijn er twee activiteiten bij de club. Zo brengt vanaf 15.00 uur Sinterklaas met tal van Pieten een bezoek aan het Noordlease Stadion. Uitsluitend leden van de FC Groningen Junior Club tot en met 6 jaar zijn hierbij welkom. Gratis aanmelden kan nog via www.fcgroningen.nl/junior-club/activiteiten, waarbij één begeleider per kind welkom is. De Sint en zijn gevolg verlaten het Noordlease Stadion rond 16.30 uur.”
 
Finale Gezond Scoren
“In bioscoop Kinepolis wordt morgenmiddag (woensdag – red.) de finale gehouden van Gezond Scoren. Dit is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om meer te bewegen en gezond te eten. Met het project wil Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving. Juninho Bacuna, Tom van Weert en Django Warmerdam zijn bij de finale aanwezig.”
 
“Er deden dit jaar maar liefst 28 basisscholen mee aan het project met in totaal tweeduizend leerlingen. Er zijn drie scholen genomineerd met een uitgewerkt idee waaraan ze het te winnen prijzengeld willen besteden. De deelnemende scholen tijdens de finale van Gezond Scoren 2017 zijn: de St. Antoniusschool uit Sappemeer, O.B.S. Gieten en O.B.S. De Eshoek uit Annen.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’