string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Mogelijke huldiging in Euroborg.

Zondag 05 mei 2024 om 08:00

Mocht FC Groningen aanstaande vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC rechtstreekse promotie naar de Eredivisie afdwingen, dan worden spelers en staf zondagmiddag 12 mei gehuldigd in Euroborg. De festiviteiten in het stadion starten in dat geval om 13.00 uur.

FC Groningen moet voor het vieren van een promotiefeest komende vrijdag in eigen huis winnen van directe concurrent Roda JC. Het duel met de Limburgers – die drie punten voorsprong hebben op de ranglijst en dus voldoende hebben aan een remise om te promoveren – begint om 20.00 uur. Euroborg is al wekenlang uitverkocht voor deze promotiekraker. Winst op de ploeg uit Kerkrade is voldoende omdat FC Groningen een beter doelsaldo heeft.

Bij winst van de Trots van het Noorden op Roda JC, en dus een terugkeer naar de Eredivisie, wordt de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien zondagmiddag 12 mei in Euroborg gehuldigd. De stadionpoorten gaan in dat geval om 13.00 uur open. Het officiële huldigingsprogramma start een uur later, om 14.00 uur. Als vrijdagavond promotie wordt gerealiseerd, zal in de uren daarna de meer exacte inhoud van het huldigingsprogramma bekend worden gemaakt via de officiële clubkanalen.

In samenspraak met de gemeente Groningen is gekozen voor Euroborg als huldigingslocatie. Een mogelijke huldiging op de Grote Markt of in het Stadspark is geen optie. Beide locaties zijn vanwege werkzaamheden en of andere activiteiten op deze datum niet beschikbaar. Euroborg is dan vervolgens de meest voor de hand liggende locatie voor het promotiefeest.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

2 dagen geleden

Seizoenkaartaantal richting uitverkocht, verlengen kan nog tot en met zondag

3 dagen geleden

FC trapt Eredivisie-seizoen in Euroborg af tegen NAC