Middenvelder Sam Schreck tekent bij FC Groningen

28 juni 2019 / vandaag

FC Groningen en Sam Schreck zijn een overeenkomst aangegaan voor de duur van vier seizoenen. De Duitse middenvelder wordt overgenomen van Bayer Leverkusen en tekent een contact dat hem tot 2023 verbindt aan de Trots van het Noorden. De 20-jarige Schreck sluit aanstaande maandag aan bij de eerste selectie van FC Groningen.

Schreck werd geboren op 29 januari 1999 in het Noord-Duitse Pinneberg en voetbalde in zijn jeugdjaren voor TuS Appen, Hamburger SV, Kummerfelder SV, FC St. Pauli en Bayer Leverkusen. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap van de jeugd naar de eerste selectie van de Duitse Bundesligaclub.
 
Schreck trainde het hele seizoen mee en kwam twee officiële duels in actie in de UEFA Europa League. Daarnaast doorliep hij vanaf Duitsland onder-16 alle nationale jeugdteams en is de middenvelder komend seizoen kandidaat om opgeroepen te worden voor Duitsland onder-21. De Duitser gaat in Groningen spelen met het rugnummer 8. In onderstaande video licht Schreck toe waarom hij voor FC Groningen heeft gekozen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met het aantrekken van Sam Schreck: “Sam is een veelzijdige middenvelder met een groot loopvermogen. Hij staat in Duitsland bekend als een groot talent, dat alle Duitse nationale jeugdteams tot en met de onder-20 heeft doorlopen. Afgelopen seizoen was Schreck lid van de eerste selectie van Bayer Leverkusen. Wij zien in hem een speler met nog veel potentie en we zijn dan ook blij dat we hem voor de komende vier jaar aan FC Groningen hebben kunnen binden.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws