string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Met punt uit Sittard als vijftiende 2019 in.

Zaterdag 22 december 2018 om 21:01

FC Groningen heeft zaterdagavond in Sittard met 0-0 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. De Trots van het Noorden speelde de gehele tweede helft met één man meer na een rode kaart voor middenvelder Jorrit Smeets van de Limburger. Met het vijftiende wedstrijdpunt bezet FC Groningen halverwege de competitie de vijftiende plek van de ranglijst. Op zaterdag 19 januari 2019 wordt de competitie hervat.

In Sittard was er een basisplaats weggelegd voor Michael Breij, die in vergelijking met de verloren thuiswedstrijd tegen FC Emmen de plek overnam van Mateo Cassierra die wel bij de selectie zat maar niet helemaal okselfris was in de aanloop naar het laatste duel van 2018. Mimoun Mahi stond gewoon aan de aftrap nadat hij vrijdag nog de veldtraining aan zich voorbij had laten gaan. Jannik Pohl was nog niet van de partij, terwijl de van een schorsing teruggekeerde Ajdin Hrustic startte op de reservebank.

De hoogtepunten van de eerste helft waren een afstandsschot van Tim Handwerker en een inzet van Lars Hutten die de respectievelijke doelmannen Koselev en Padt werk opleverden. Vlak voor rust was er een moment waarbij de videoscheidsrechter ingreep. Die oordeelde dat Jorrit Smeets bewust zijn noppen in het bovenbeen van Samir Memisevic plantte en scheidsrechter Allard Lindhout ging in dat oordeel mee.

Zo keerden in de tweede helft tien Limburgers terug en was het de opdracht voor elf Groningers om er een driepunter van te maken. Overigens in de wetenschap dat FC Groningen al ruim vijf jaar geen wedstrijd won waarin de tegenstander een rode kaart kreeg. En ook in de wetenschap dat het deze competitie tot dusver nog niet won als er in de eerste helft niet werd gescoord door Groningen.

Het werd een langdurig slotoffensief met na een klein kwartier vers bloed in de personen van Ahmad Mendes Moreira en Ajdin Hrustic die Django Warmerdam en Michael Breij kwamen aflossen. Tien minuten voor tijd was het Uriel Antuna die Tim Handwerker verving voor een nog zwaarder offensief. Maar echt grote kansen wisten de gasten niet af te dwingen. Fortuna Sittard wist in de persoon van Wessel Dammers nog wel de lat te raken.

Al met al voor 8.283 toeschouwers en helaas geen enkele Groninger in het uitvak een teleurstellend eindresultaat met één lichtpuntje. Door het behaalde punt passeert Groningen PEC Zwolle op de ranglijst en gaat het als nummer 15 de jaarwisseling in. Met 15 punten uit 17 wedstrijden een relatief magere oogst. Met 11 punten in zeven wedstrijden in de maanden november en december is de eindsprint richting het nieuwe jaar evenwel hoopvol. Op zaterdag 19 januari is Heracles Almelo de volgende tegenstander in de Eredivisie. Dat duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint om 20.45 uur. De komende kleine twee weken gaan spelers en staf zich opladen in de winterstop.

JW2018052512460
JW2018052512456

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup