string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Met nieuwe energie aan het seizoen begonnen’.

Dinsdag 28 juni 2016 om 14:36

In de 585ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de aftrap van het seizoen en gaat hij onder meer in op diverse ontwikkelingen bij FC Groningen.

“Afgelopen zondag hebben we op Sportpark De Koepel in Haren voor bijna duizend belangstellenden het nieuwe voetbalseizoen in gang gezet met een uitgebreide training onder leiding van de kersverse hoofdtrainer Ernest Faber. We zijn uiteraard nieuwsgierig naar de komende voorbereidingsperiode en de rest van het seizoen, waarbij we in ieder geval kunnen stellen dat we met nieuwe energie aan het seizoen begonnen zijn.”
Versterken
“Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen konden we  twee nieuwe spelersgezichten begroeten: Tom van Weert en Ruben Yttergard Jenssen. Rondom de eerste training in Haren hebben wij opnieuw aangegeven nog altijd de wens te hebben de selectie defensief te versterken. Dat proces loopt en zoals eerder al aangegeven, is hierop geen tijdspad te plakken. De verwachting is dat zich komende periode nog allerlei ontwikkelingen zullen gaan aandienen, waarop wij adequaat willen reageren.”
“Vooralsnog zijn we met een grote groep van 23 A-selectiespelers met de trainingen op Sportpark Corpus den Hoorn van start gegaan. Daaruit zal vanaf donderdag Juninho Bacuna voorlopig wegvallen. De middenvelder is door bondscoach Aron Winter opgeroepen voor een stageperiode ter voorbereiding van Oranje op het Europees kampioenschap onder-19 in Duitsland, van 8 tot en met 25 juli.”
Eerste oefenduel
“Vrijdagavond staat in Zandeweer het eerste oefenduel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen op de agenda. Om 19.00 uur trappen we traditioneel af tegen een regioteam van RWE Eemsmond. Komend weekend vertrekt de selectie vervolgens naar Zweden voor een oefenwedstrijd op maandag 4 juli tegen Djurgardens IF, de voormalige club van Essent Speler van het Jaar Simon Tibbling. De aftrap van dat duel in Stockholm is om 19.00 uur.”
Raadsvergadering
“Morgen (woensdag – red.) beslist de gemeenteraad van Groningen over de realisering van het Topsportzorgcentrum. Een maand geleden heeft het college van burgemeester Peter den Oudsten en zijn wethouders al besloten de gemeenteraad een voorstel te doen definitief akkoord te gaan met de bouw van het pand op Sportpark Corpus den Hoorn. Euroborg NV en FC Groningen hebben gezamenlijk een plan uitgewerkt om tot de ontwikkeling van het Topsportzorgcentrum te komen.”
“Indien de raad akkoord gaat met het voorstel van B&W kan de planning voor de aanbesteding verder worden uitgerold. De start van de bouw van het Topsportzorgcentrum is in dat geval voorzien in mei 2017. De beoogde oplevering van het unieke gebouw is een jaar later, in mei 2018, en dan hoopt FC Groningen ook haar intrek te kunnen nemen in het Topsportzorgcentrum.”
Mededeling
“Met de mededeling dat dochteronderneming FC Groningen Media binnen ons stadion is verhuisd naar het voormalige spelershome in Euroborg – dat vanaf vrijdag 1 juli aanstaande officieel het Noordlease Stadion heet – besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen