string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Menzis concept “Jeugd in beweging” krijgt label de Groene Bal..

Vrijdag 16 april 2010 om 12:07

Gisteren, donderdag 15 april, heeft het “jeugd in beweging” concept van Menzis het label de Groene Bal ontvangen. Dit label, een initiatief van Stichting Meer dan Voetbal, is in het leven geroepen om positieve initiatieven beter herkenbaar te maken.

Het label, in de vorm van een opvallende groene bal, staat symbool voor de maatschappelijke inzet van het voetbal. Het is een blijk van erkenning en toont aan dat het project echt bijdraagt aan een betere buurt en samenleving. Menzis is de eerste commerciële organisatie die het label ontvangt.
Jeugd in beweging
Menzis is sponsor van de drie grootste en populairste profclubs uit haar werkgebied: FC Groningen, FC Twente en Vitesse. Het “Jeugd in beweging” concept is gericht op het stimuleren van de betaald voetbal organisaties in het ontwikkelen van initiatieven om de jeugd in de betreffende regio in beweging te krijgen. Menzis levert hieraan niet alleen een financiële bijdrage, maar initieert samen met de clubs maatschappelijke en sportieve activiteiten. Speciale aandacht hebben we daarbij voor kinderen, valide én minder valide.
Uitreiking
Namens Menzis ontving Reneé Wilke, directeur Commercie van Menzis, de Groene Bal vandaag tijdens het Sportsponsoringscongres in Utrecht uit handen van Edu Jansing, directeur Stichting Meer dan Voetbal. Reneé Wilke: “Wij verdienen dit keurmerk volgens de stichting voor de bijzondere manier waarop we FC Groningen, FC Twente en Vitesse sponsoren. Daar zijn we erg blij mee aangezien dat voor ons een bevestiging is dat de manier waarop Menzis sponsoring inzet gewaardeerd wordt. Wij sponsoren niet alleen voor de naam op het shirt of boarding. Een substantieel deel van het sponsorgeld wordt besteed aan projecten om jeugd in beweging te krijgen. We zien in Nederland een ontwikkeling dat kinderen steeds dikker worden, het aantal kinderen met overgewicht neemt toe. Het is dus van belang dat we juist kinderen laten kennismaken met beweging en een gezonde leefstijl. De voetbalclubs vervullen hierin als “lokale helden” een belangrijke rol, deze erkenning is net zo goed voor hen”.
Stichting Meer dan Voetbal is een initiatief van de KNVB en de Ere- en  Eerste Divisie van het betaald voetbal. De stichting bundelt de vele maatschappelijke projecten van voetbalclubs en zet zich zo in voor een betere samenleving.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’