‘Mendes Moreira vanaf volgend seizoen bij selectie’

3 april 2018

In de 674ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar de Derby van het Noorden en maakt hij bekend dat aanvaller Ahmad Mendes Moreira komend seizoen speler wordt van de eerste selectie van FC Groningen.

“Gevoelens van teleurstelling en trots vochten afgelopen zondag om voorrang. De middag begon goed met een mooi eerbetoon aan clubicoon Tonny van Leeuwen, met onder meer een prachtige sfeeractie. Daarna volgde een meeslepende wedstrijd. Op basis van het spel en het aantal grote kansen hadden we Ajax in een vol Noordlease Stadion moeten kloppen. De teleurstelling was dan ook groot dat we in de slotfase alsnog onderuit gingen en we onverdiend met lege handen achterbleven. Vriend en vijand waren het erover eens dat we meer hadden verdiend, maar daar koop je uiteindelijk niets voor.”
 
Energie en passie
“Wat ons wel heel goed deed, was de manier waarop we ons hebben gepresenteerd tegen Ajax. We zagen een elftal vol energie en passie; een manier van voetballen van het team dat we graag zien in Groningen. Dat geeft ons veel vertrouwen voor het restant van deze competitie en het geeft ook richting aan welk voetbal we voorstaan en we willen zien van FC Groningen, met name voor eigen publiek.”
 
“Zondagmiddag hebben we in Heerenveen een schitterend podium om opnieuw te laten zien wat we kunnen. De Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen is altijd bijzonder. We zullen – net als in voorgaande jaren – opnieuw gesteund worden door een vol gastenvak en dit betekent dat er 1.200 FC-supporters in het Abe Lenstra Stadion zullen zijn. De aftrap van de wedstrijd is zondagmiddag om 14.30 uur. We hebben er nu al zin in.”
 
Opleiding FC Groningen
“De opleiding van FC Groningen kende in het paasweekeinde een aantal mooie sportieve successen. Ons hoogste opleidingsteam, FC Groningen onder-23, won beide competitiewedstrijden in de Derde Divisie Zaterdag en FC Groningen onder-19 won een internationaal toernooi in Frankrijk, waar het in Loire deelnam aan het Tournoi International FC St-Joseph.”
 
“De ploeg van trainer-coach Marcel van Buuren speelde er poulewedstrijden tegen A.S. St. Etienne, Fortaleza E.C. en Selection Pays du Gier. In de halve finale werd Servette geklopt. De finale tegen Stade de Rennes eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Groningen. Individuele prijzen waren er voor Oskari Sallinen als beste speler van het toernooi, Oscar Hooiveld werd verkozen tot beste doelman, Luka Prljic als beste verdediger en Remko Balk werd gezien als de beste aanvaller van het internationale toernooi.”
 
Ahmad Mendes Moreira
“Voor het nieuwe seizoen hebben wij een eerste nieuweling gecontracteerd. Ahmad Mendes Moreira sluit vanaf het seizoen 2018/2019 aan bij de eerste selectie. De 22-jarige aanvaller komt over van Kozakken Boys, waar onze toekomstige hoofdtrainer Danny Buijs nu ook werkzaam is. Mendes Moreira, die onder meer in de jeugd van Feyenoord heeft gespeeld, zal een contract tekenen voor één seizoen met een optie op nog twee jaar. Morgenochtend (woensdag – red.) zullen wij met de nieuwe speler een persmoment hebben in het Noordlease Stadion.”

Collecte Kids United
“De collecte voor Kids United, afgelopen zondag rond het thuisduel met Ajax, heeft in totaal 4.348 euro opgebracht. Mede namens Kids United willen wij iedereen hartelijk danken, die aan deze opbrengst heeft bijgedragen.”
 
Open Dag
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat de Open Dag van FC Groningen dit jaar wordt gehouden op zondag 5 augustus. De invulling van het programma op deze dag wordt in een later stadium bekend gemaakt.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws