string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Memisevic en Payne voor Bacuna en Hateboer tegen Excelsior.

Vrijdag 03 februari 2017 om 16:04

Zaterdagavond speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Excelsior in het eigen Noordlease Stadion. Trainer Ernest Faber past zijn basis-elf op twee plekken aan. De plaats van Hans Hateboer wordt ingenomen door Desevio Payne. Juninho Bacuna wordt voor de zekerheid aan de kant gehouden en vervangen door Samir Memisevic. De aftrap is zaterdagavond om 20.45 uur.

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior kan trainer Ernest Faber geen beroep doen op Tom van Weert (enkel) en Tom Hiariej (ziek). “Verder zijn Jesper Drost en Juninho Bacuna afgelopen week ziek geweest. Zij zijn er zaterdag wel weer gewoon bij.” Bacuna zal evenwel niet aan de aftrap staan. “We zijn op dit moment even wat voorzichtiger met Juninho,” licht de FC-trainer toe. “Soms moet je de wat jongere spelers even in bescherming nemen. Hij had wat lichte klachten afgelopen week en is ook ziek geweest. We nemen daarom met hem geen risico en nemen de tijd totdat hij weer helemaal ‘top’ is hersteld, al is hij tegen Excelsior eventueel wel beschikbaar voor een invalbeurt.”

Tegenstander
Van tegenstander Excelsior is bekend dat de ploeg compact speelt en veel snelheid voorin heeft. “Wij houden zelf de ruimtes klein en zijn een ploeg waartegen het moeilijk is om te spelen,” aldus Faber. “We zullen in balbezit scherpte moeten tonen in de passes en veel de zijkanten moeten benutten. We gaan absoluut weer kansen krijgen. Het is een zaak om goed te starten en het heft in handen te nemen. We zullen doortastend moeten zijn.”

Na het vertrek van Albert Rusnak, Danny Hoesen en Hans Hateboer is de samenstelling van de selectie voor de rest van dit seizoen duidelijk. “We hebben de boel grotendeels bij elkaar weten te houden en kunnen het vertrek van Hans Hateboer intern oplossen. Verder ben ik blij dat Mimoun Mahi bij ons is gebleven. Hij is goed bezig, fit en zit in een mooi ritme. Hij zal nu in ieder geval het seizoen bij ons kunnen afmaken.”

Op de bank
Zaterdagavond zitten Glenn Bijl en Ajdin Hrustic van FC Groningen onder-23 bij het eerste elftal op de bank. “Deze twee jongens gaan voorlopig zoveel mogelijk het programma van de eerste selectie volgen. Ik werk zelf graag met jongens uit de eigen jeugd en ze kunnen zich op deze manier weer verder ontplooien. Ze kloppen nadrukkelijk op de deur en we zullen ook zeker niet schromen om ze in te zetten en te toetsen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen