string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Meest memorabele moment tegen Willem II: Grootste overwinning, terugkeer Eredivisie of familieclash.

Woensdag 23 februari 2022 om 12:00

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Willem II.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Willem II gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Grootste overwinning in Euroborg
FC Groningen behaalde op 6 februari 2011 de grootste overwinning ooit in Euroborg. Tegenstander Willem II werd met maar liefst 7-1 verslagen. Spits Tim Matavz was de grote man van de middag met een hattrick. Andreas Granqvist, Fredrik Stenman, Thomas Enevoldsen en Dusan Tadic maakten de overige treffers in deze historische overwinning.
 
Terugkeer in de Eredivisie
Willem II was de eerste tegenstander van FC Groningen na de rentree in de Eredivisie in 2000. Na twee seizoenen TOTO Divisie begon de Trots van het Noorden het Eredivisie-seizoen 2000/2001 op 20 augustus 2000 met een thuiswedstrijd tegen de Tilburgers. Het duel eindigde in 1-1 na een schitterende treffer van invaller Martin Drent. De spits rondde een prachtige pass van Sander van Gessel fraai af.
 
Van de Looi vs Van de Looi
Het uitduel in Tilburg in het seizoen 2018/2019 gaat bij FC Groningen de boeken in als het duel van Van de Looi vs Van de Looi. Na succesjaren in Groningen zit trainer Erwin van de Looi op de bank bij Willem II. Zijn zoon Tom van de Looi speelt in de Opleiding van FC Groningen en debuteert in de wedstrijd tegen zijn vader. Het eerste duel na de winterstop heeft de 18-jarige middenvelder een basisplaats. Het duel eindigt in 1-1 met een mooie goal van Ritsu Doan. Van de Looi staat zijn basisplaats niet meer af en mist geen minuut in de tweede seizoenshelft. 

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Tilburg? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’