string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Meer dan een half miljoen eDivisie views in twee dagen.

Vrijdag 15 november 2019 om 13:55

De vernieuwde eDivisie, die afgelopen maandag (11 november) van start ging, kende een spectaculaire start. Met 550.000 views in twee dagen, betaalde de sterk verbeterde opzet en productie zich direct uit.  

tijdlijn

“A NEXT STEP FOR THE NEXT GENERATION”
FC Groningen wordt in de eDivisie vertegenwoordigd door Levy Frederique en Nick den Hamer. De eerste wedstrijden in de virtuele Eredivisie tegen respectievelijk Vitesse (uitslag 3-2) en PEC Zwolle (uitslag 1-2) gingen verloren.

Het huidige seizoen eDivisie heeft een andere opzet dan afgelopen seizoen, waarin FC Groningen met Nick den Hamer de finale behaalde. De competitie bestaat uit twee helften met 17 speelrondes per helft, de round-Robin genoemd. NIck en Levy komen tijdens iedere speelronde beiden in actie. Het eerste ‘seizoen’ duurt van 11 november 2019 tot 1 februari 2020, het tweede ‘seizoen’ van 3 maart 2020 tot 9 mei 2020. 

_DSC7593

Competitieopzet
Na 17 speelrondes eindigt het reguliere seizoen en stromen de nummer 1 en 2 van de ranglijst direct door naar de Finals. De nummer 3 tot en met 14 (12 clubs) strijden via play-offs voor de overige zes finaleplekken. Tijdens deze play-offwedstrijden worden wederom wedstrijden op zowel de PlayStation als de Xbox gespeeld. De finaleronde, waarin de acht overgebleven ploegen via een knock-outsysteem tegen elkaar spelen, wordt een groots eendaags live-event met supporters. Aan de nieuwe eDivisie zit een totale prijzenpot van €100.000,- gekoppeld.

DSC0117

Indrukwekkende kijkcijfers
De eDivisie startte afgelopen maandag en dinsdag met een spectaculaire productie op twee YouTube streams.  Beide livestreams scoorden ver boven verwachting. Bij elkaar opgeteld werden de streams meer dan 550.000 keer bekeken door bijna 100.000 unieke kijkers die ruim 21.500 keer met berichten reageerden op de streams. Deze kijkers consumeerden bij elkaar meer dan 5 miljoen minuten aan eDivisie-beelden. Dit betekent dat elke kijker gemiddeld meer dan een uur naar de eDivisie gekeken heeft. Op het hoogtepunt keken meer dan 11.500 mensen live mee. Deze cijfers bevestigen de ambities van alle betrokken partijen.

Be part of the #ESFCG community
Sinds dit seizoen is het mogelijk om lid te worden van de #ESFCG community! Leden van #ESFCG worden toegevoegd aan een online groep (met leeftijdsgenoten) waardoor eenvoudig onderling contact wordt gelegd! Ook worden leden via Discord en WhatsApp op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in de eDivisie en worden ze uitgenodigd voor toernooien in de Esports Skybox en andere toffe activiteiten.

Een grote groep gamers volgt de verrichtingen van FC Groningen op het gebied van eSports en in het bijzonder die van Nick den Hamer en 1e elftal speler Kaj Sierhuis. Hun video’s worden door meer dan 10.000 volgers bekeken. 
 

esports skybox 2.0 1

Esports Skybox
FC Groningen heeft in het Hitachi Captial Mobility Stadion een gameskybox gerealiseerd met maar liefst vijf spelsystemen. In deze skybox hebben de esporters doordeweeks een ruimte om te trainen en op wedstrijddagen wordt de ruimte gevuld via activaties met de sponsorrelaties. Daarnaast wordt de ruimte gebruikt voor kinderfeestjes die worden begeleid door esporter Luuk Jans.

Volg de #ESFCG socials om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

header esports met iconen

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord